Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Irány az Európa-kupa

Irány az Európa-kupa Sport

Nem kedvezett a szerencse a Sepsi–SIC kosárlabdacsapatának a törökországi Izmitben lejátszott Euroliga-selejtezőn, a többszörös hazai bajnok és kupagyőztes sepsiszentgyörgyi együttes 22 ponttal alulmaradt a spanyol Spar Girona csapatával szemben, így a zöld-fehér mezesek az Európa-kupa csoportkörében folytatják nemzetközi szereplésüket.

Kettő helyett egy mérkőzésen, semleges pályán, az Izmit Belediyesport otthonában játszotta le az elitsorozat selejtezőjét a Sepsi–SIC, amely a Şehit Polis Recep Topaloğlu sportcsarnokban mérte össze erejét a rendkívül erős, sztárokkal teletűzdelt spanyol ellenféllel az Euroliga-szereplés jogáért. A két csapat játékán érezhető volt, hogy míg a spanyol pontvadászatban javában zajlik a küzdelem, addig a bajnoki rajtra váró szentgyörgyiek a járványügyi rendelkezések miatt mindössze két edzőmérkőzést játszhattak a felkészülés során.

Hirdetés
Hirdetés

Fennállása első Euroliga-selejtezőjén a Rebekah Gardner, Jovana Pasic, Andra Mandache, Pinelopi Pavlopoulou, Rebecca Tobin kezdőötössel lépett pályára a Sepsi–SIC, Tobin dobta csapata első két kosarát, válaszként Chelsea Gray hárompontosára. 5–6-os állásnál vezetett utoljára a SIC a mérkőzésen, innentől rákapcsolt a Sonja Vasic fémjelezte Girona, egy 9–0-s futással lehagyta a zöld-fehéreket, nem csoda, hogy 14–6-os hátránynál időt kért Zoran Mikes. Igyekezett zárkózni a SIC, de nem sikerült, az első negyed végére 19–13-at mutatott az eredményjelző.

Sokat hibáztak a mieink, a jobb dobóformát mutató ibériaiak félelmetesnek bizonyultak a palánk alatt, lendületes játékuknak köszönhetően a tíz pontot is átlépte a differencia (31–20). Nincs jól ez így – gondolta Rebekah Gardner, aki egymaga látótávolságon belül tartotta a SIC-et (31–26). Ezt követően Marie Ruzickova villant meg, beállítva a félidő eredményét: 31–28.

Fordulás után percekig állandósult a három pontos differencia, majd Gardner duplája után rögzíthettük a legszorosabb mérkőzésállást (37–36). A folytatásban felváltva estek a kosarak, úgy tűnt, a SIC tudja tartani a lépést rutinosabb ellenlábasával, de a döntő pillanatokban kimaradtak a ziccerek, így a negyed végére a Girona visszaállította a kétszámjegyű különbséget (52–42). Innentől már nem volt visszaút, a záró tíz percben tovább növelte előnyét a spanyol gárda, simán múlta felül az egyetlenegy triplát sem jegyző Sepsi–SIC-et.

Női kosárlabda Euroliga-selejtező: Spar Girona – Sepsi–SIC 76–54 (19–13, 12–15, 21–14, 24–12). Girona: Araujo 7/3, Gray 9/3, Reisingerova 12, Eldebrink 15/3, Vasic 17/9, Soler, Elonu 8, Ferrari 2, Labuckiene 4, Palau 2. Sepsi–SIC: Gardner 24, Tobin 17, Pavlopoulou, Mandache, Pasic, Gödri-Părău 3, Ruzickova 10, Ghizilă, Kelemen.

A másik ágon: Izmit Belediyespor – Aluinvent DVTK Miskolc 85–68 (19–17, 21–15, 24–14, 21–22).

A Sepsi–SIC az Európa-kupa G-csoportjában folytatja nemzetközi szereplését, ahol a francia ESBVA-LM, a spanyol Cadi La Seu csapatával, valamint a belga Basket Namur Capitale és a luxemburgi BBC Grengewald Hueschtert selejtező győztesével kerülnek szembe, de majd csak jövő januárban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások