Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Igazi kihívásban volt része

Igazi kihívásban volt része Sport

Az ozsdolai Ördög Zoltán negyedik helyezéssel tért haza Magyarországról, ahol vasárnap az ötfordulós magyar ifjúsági motokrossz-bajnokság utolsó előtti állomásán versenyezett. A viadalnak a Pest megyei Bugyi község adott otthont.

A három géposztályos (MX50, MX65 és MX85) magyar nyílt ifjúsági motokrossz-bajnokság küzdelmei már június 28-án az ácsi futammal rajtoltak, a másodikat szeptember 9-én Veszprémvarsányban, a harmadikat szeptember 20-án Foktőn rendezték meg, míg a hétvégi, Bugyiban megtartott verseny volt a pontvadászat utolsó előtti megmérettetése. A sorozat november 18-án, Ajkán zárul.

Hirdetés
Hirdetés

„A megszokottól eltérően ebben a szezonban ez volt az első magyar bajnoki, amin indultunk, ezért számunkra szintfelmérő volt. Sajnos most nem tartunk ott, ahol kellene, hiszen Zoltán hétvégi ellenfelei ezúttal jobbak voltak. A magyarországi motokrosszosok számára hamarabb megkezdődtek az edzések, a versenyek, és hozzánk képest több országban, bajnokságban is kipróbálhatták magukat” – nyilatkozta érdeklődésünkre a 13 esztendős motoros édesapja, Ördög István.

Mindezek ellenére nem kell szégyenkezni a bukaresti Top Cross TCS színeiben Yamaha motorkerékpárral versenyző Ördög Zoltánnak, hiszen egy 6., illetve egy 3. helyezés után összesítésben a 4. helyen fejezte be első, és talán utolsó 2020-as anyaországi szereplését.

„Jó volt a verseny, Zoltán kifogástalanul előkészített pályán motorozott. A kvalifikációt a harmadik legjobb idővel fejezte be, így a 27 induló közül remek rajtpozíciója volt. Az első futam startja jól sikerül, s harmadiknak fordult el az első kanyarban. Keményen harcolt minden helyért, ám a futam vége felé, amikor a 4–5. volt, sajnos egy kanyarban eldőlt, és végül csak hatodiknak intették le. A második rajt is jól lett, megtartotta a 3. pozícióját, és férfias küzdelem után harmadikként is ért célba” – részletezte a hétvégi eseményeket Ördög István.

Eredmény (magyar bajnokság, MX85/Bugyi): 1. Zanócz Noel (Husqvarna Maurer Racing Team, Husqvarna), 2. Béres Szabolcs (KTM Kecskemét, KTM), 3. Hateier Botond (Ácsi Motoracing Team SE), 4. Ördög Zoltán (Top Cross TCS, Yamaha).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük