Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A dzsudokák is elkezdték

Több mint féléves kihagyás után az elmúlt hétvégén Brassópojána adott otthont a cselgáncsozók országos felnőtt egyéni és csapatbajnokságának, amelyen kézdivásárhelyi sportolónak is termett babér: Norocea Andra bronzérmet nyert az 52 kg-os súlycsoportban.

Romániában a küzdősportok közül elsőként cselgáncsban indult újra az élet a hétvégi versennyel. A Román Cselgáncs-szövetség (FRJ) egyébként a negyedik hazai föderáció, amely koronavírus-járvány miatt márciusban leállított idényét folytatja. Előbb a labdarúgást, majd a kézilabdát indították újra, a kosárlabda-szövetség pedig az ifiknek rendezett szabadtéri tornát. Az egyéni sportágak tekintetében viszont a FRJ az első, amely bajnokságot szervez, igaz, szigorú járványügyi szabályok mellett.

Hirdetés
Hirdetés

A nők 52 kg-os mezőnyében szőnyegre lépett a kézdivásárhelyi Andra Norocea is, aki ezen a versenyen a Dévai MSK-nak harcolt. A 17. születésnapját novemberben ünneplő dzsudoka a foghíjas mezőnyben harmadik lett, így a februári U18-as bajnokságon szerzett ezüstje után idén egy felnőtt bronzzal is gazdagította éremgyűjteményét.

Eredetileg a sepsiszentgyörgyi Balogh Hannának is ott kellett volna lennie a mezőnyben, ám Veres László, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsszakosztályának vezetőjétől megtudtuk, tanítványa kisebb sérülés miatt nem tudta vállalni a szereplést.

Veres László tudósítása szerint az NMSK cselgáncsozói közül hárman – a sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna és Simon Tege, illetve a kézdiszentléleki Tamás Gábor Krisztián – támogatást nyertek a Közösségért Alapítvány által a MOL Románia támogatásával meghirdetett MOL tehetségkutató program tizenötödik kiírásán. Sportolóink pénzbeli támogatásban részesülnek, amit felszerelés vásárlására költhetnek el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük