Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idénykezdés az autósportban

Idénykezdés az autósportban Sport

Pénteken ismét a kézdivásárhelyi Fortyogón levő gokartpályán tesztelte Ferrari 458 Challenge kiadású autóját Mihai Leu volt ökölvívó világbajnok, aki a bokszot az autóversenyzésre cserélte le. Az 53. éves sportolóval az idei idényről, a karanténban telt időszakról és természetesen az autójáról is beszélgettünk.

– Az első kérdésem nem komoly: nem cserélnénk el az autóinkat?

– (Nevet). Nem ajánlom senkinek ezt az autót hétköznapi használatra, maradj a jól bevált közúti járműveknél. Ezzel az autóval az alacsonysága miatt az első öt méteren felakadnál valamiben, a fenntartásáról meg inkább ne is beszéljünk.

– Mikor vezettél utoljára versenypályán?

– Hét hónapja! Nem jön, hogy elhiggyem, ez valami hihetetlen dolog. 210 nap telt el anélkül, hogy kormánykerék mögé ültem volna, hogy őszinte legyek, az ökölvívás után semmire sem vágytam ennyire.

– Mi volt a legnehezebb számodra ebben az időszakban?

– Ebben az időszakban főleg amiatt aggódtam, nehogy valaki a családból megbetegedjen. Szerencsére egészségesen megúsztuk, nem volt gond.

Hirdetés
Hirdetés

– Mivel foglalkoztál az elmúlt három hónapban, a kényszer-bezártság alatt?

– Otthon ültem, mint mindenki más, aki tehette. Filmeket néztünk, terveket szövögettünk. Interneten nézegettem, hogy más országokban mi a helyzet, hátha tanulok valami okosat. Egy adott pillanatban viszont attól féltem, hogy a lustaság lesz az, ami rám ragad (nevet).

– Milyen tervekkel kezded – ha lehet így fogalmazni – ezt az évet?

– Sportolóként terveim elsősorban természetesen a versenyekhez kötődnek, most épp pilótaként a futamokra készülök. Ma itt teszteltem, holnap más helyen próbálom ki magam és az autót. Június 20-án van az első versenyfutam, utána jön a többi, tehát elég eseménydús félév elé nézünk.

– Miként néz ki az autód? „Formában” van?

– Az eltelt csendes időszak során az autón mindent átnéztek, ami szükséges volt lecserélték, minden rendben van. A fiúk, akik a szervízelésével foglalkoznak jó szakemberek, száz százalékban bízom bennük. Remélem, hogy a szezon során nem lesz semmi probléma a kocsival.

– Mi a véleményed, újraindul az ökölvívás is?

– Külföldön a gálák már zajlanak, természetesen – és sajnos –nézők nélkül, a tévében meg az interneten közvetítik a mérkőzéseket. Én azt gondolom, hogy lassan minden visszakerül a normalitásba, és még ha némi szigorításokkal is, de a sportélet tovább zajlik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük