Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rajtra kész a Sepsi OSK

Rajtra kész a Sepsi OSK Sport

Megnyerte felkészülési mérkőzését a labdarúgó I. liga újraindulására gyúró Sepsi OSK. A Leo Grozavu által felkészített sepsiszentgyörgyiek szombaton 2–1-re verték a szintén az alsóházi rájátszásban érdekelt Chindia Târgoviște alakulatát, és készen állnak a szombati, Hermannstadt elleni hazai bajnokira. A piros-fehér klub időközben megkapta az UEFA-licencet.

A sepsiszentgyörgyiek szombaton a Chindia Târgoviște csapatát fogadták, kétszer hatvan percet tartó zárt kapus edzőmérkőzésen. Mint ismert, eredetileg az FK Csíkszereda lett volna a mieink ellenfele, azonban a szakszövetség nem engedte pályára lépni a csíkiakat.

A Sepsi OSK félidőben Fülöp Lóránd góljával vezetett, majd a fordulást követően Achabar is betalált. A hátralevő időben a háromszékiek több helyzetet is kidolgoztak, ám a kapu előtt nem voltak elég pontosak. A vendég Chindiának csak a szépítésre futotta, egyenlíteni nem tudott. A Sepsi OSK keretéből mindenki játéklehetőséget kapott, kivéve a sérüléssel küszködő két idegenlégióst, Peter Gál-Andrezlyt, illetve Goran Karanovicot.

Hirdetés
Hirdetés

„Tipikus edzőmérkőzés volt, mindenképp egy alsóházas ellenfél ellen akartuk felmérni, hogy hol tartanak, miket kell kijavítani a bajnokság folytatása előtt. Nagyvonalakban elégedett vagyok a látottakkal és a hozzáállással, bár volt, aki fejben nem tudott kellőképpen ráhangolódni a mérkőzésre. Még van dolgoznivalónk, véleményem szerint kell majd három-négy forduló, amíg elérjük azt a formát, amit a bajnokság megkövetel” – nyilatkozta Leo Grozavu vezetőedző a klub közösségi oldalának.

Labdarúgás, barátságos mérkőzés: Sepsi OSK–Chindia Târgoviște 2–1 (1–0). Gólszerzők: Fülöp Loránd, Anass Achahbar, illetve Denis Dumitrașcu.

A Sepsi OSK számára ez volt az egyetlen barátságos mérkőzés a bajnokság hétvégi folytatásáig, szombaton 17 órától Hermannstadt csapatát fogadja az I. liga alsóházi rájátszásának 3. fordulójában.

Időközben kiderült, a Sepsi OSK megkapta az UEFA-licencet. Amint arról beszámoltunk, a felsőházban érdekelt csapatok közül a csődvédelem alatt álló Medgyesi Gázmetán kivételével mindenik csapat beadta kérését, és az Astra Giurgiu kivételével mindannyian – Kolozsvári CFR, FCSB, Krajova, Botoșani – pozitív elbírálásban részesültek. Az ok egyszerű: infrastrukturális problémák és adósság.

Az alsóházból a Bukaresti Dinamo, a Sepsi OSK, illetve a Jászvásári Poli adta le a licenc kérelmet, abban reménykedve, hogy a Román-kupa győzelemmel rajtengedélyt kapnak. Ezen három csapat ugyanis ott van a sorozat elődöntőjében, miként a felsőházban érdekelt FCSB. Románia összesen négy helyet kap a 2020/2021-es európai kupaküzdelmekre. A bajnok a Bajnokok Ligája selejtezőkörében, az ezüst- és a bronzérmes, valamint a kupagyőztes az Európa Liga selejtezőkörében indulhat. Jelen állás szerint a CFR, a FCSB és a Krajova indulhatna az európai kupaporondon, továbbá a kupagyőztes. Amennyiben olyan csapat szerzi meg a győzelmet, amely a bajnokság végén is jogosult lenne, akkor helyét a nem a kupadöntős, hanem egy felsőházi alakulat veszi át.

A Román-kupa elődöntőjének első felvonására június 24-én kerül sor, a visszavágót július 8-án rendezik meg, a döntő pedig július 22-én esedékes. A sorsolás időpontja egyelőre nem ismert.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük