Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idénykezdés a kosarasoknál

Idénykezdés a kosarasoknál Sport

Ma kezdődik a női kosárlabda Nemzeti Liga 2020–2021-es idénye. Mint arról beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt a bajnokságot tornarendszerben, három helyszínen, úgynevezett „buborékokban” rendezik. Az egyik tornának Sepsiszentgyörgy ad otthont, három fordulót rendeznek ezen a hétvégén.

Három helyszínen, az alapszakasz első három fordulójával indul a tizenkét csapatos 2020–2021-es női kosárlabda Nemzeti Liga. A koronavírus-világjárvány miatt majdnem két hónapos késéssel kezdődik a kosárlabdaidény, a szezonnyitó turnék egyikét Sepsiszentgyörgyön rendezik meg, a másik kettőnek Szatmárnémeti és Bukarest ad otthont. A szentgyörgyi turnén a négyszeres bajnok Sepsi–SIC-nek, illetve az előző szezon egyik meglepetéscsapatának számító Kézdivásárhelyi SE alakulatának szoríthatunk, csapataink mintegy nyolc hónapos kihagyás után játszhatnak újra bajnokit.

Hirdetés
Hirdetés

A bajnoki kiírás több változtatáson is átesett, a Román Kosárlabda-szövetség legutóbbi határozata alapján az odavágó-sorozatot teremtornák formájában bonyolítják le. Ennek értelmében az alapszakasz első felében öt alkalommal három-három helyszínen kerül sor egy-egy zárt kapus turnéra. A pénteken induló és vasárnap záruló első tornán három, a többi négyben már csak két-két fordulóra kerül sor. A második tornát a tervek szerint december 4–5-én, a harmadikat 12–13-án, a negyediket 19–20-án, míg az ötödiket január 9–10-én szervezik meg. Amennyiben a járványügyi helyzet engedi, a visszavágót már a hagyományos fordulós rendszerben bonyolítanák le.

A sepsiszentgyörgyi buborékban ma 16 órától a KSE–Brassói Olimpia találkozó nyitja a mérkőzések sorát, 19 órától pedig a Sepsi–SIC és a Târgoviște csatázik egymással. Szombaton 16 órától a Târgoviște–KSE párharc van műsoron, 19 órától pedig a Brassói Olimpia–Sepsi–SIC mérkőzést rendezik. A vasárnapi játéknapon 16 órától a Brassói Olimpia és a Târgoviște méri össze erejét, míg este 19 órától háromszéki rangadót vív egymással a Sepsi–SIC és a KSE.

A koronavírus-járvány miatt továbbra is nézők nélkül zajlanak a sportesemények, de a Sepsi–SIC azt szeretné, ha a hatodik játékos mégis helyet kaphatna a Sepsi Arénában, ezért a klub német és magyar mintára úgy tervezi, hogy kinyomtatja a kosárlabda-kedvelők fotóját, a kartonszurkolókat pedig elhelyezi a lelátón.

A Sepsi–SIC nemrég közösségi oldalán mutatta be azokat az új, fehér és zöld színű mezeket, amelyekben a játékosok a bajnokságban, illetve a kupakiírásban szerepelnek. Andra Mandache és Marie Ruzickova öltötte magára egy fotózás erejéig az új szerelést, amelynek érdekessége, hogy a hátulján egy-egy zöld csillagban emléket állít a klub eddigi négy bajnoki címének – 2016, 2017, 2018, 2019 –, sőt a 2020-as csonka idénynek is (piros csillag formájában), amelyben csak a bajnokság felfüggesztése miatt nem védhették meg címüket.

A bukaresti buborékban a két fővárosi alakulat mellett az Alexandria és a Konstancai Phoenix lép pályára, Szatmárnémetiben pedig a helyi VSK mellett a kincses városbeli egyetemisták, a Nagyváradi Rookies és az Aradi FCC vág neki a pontgyűjtésnek. A találkozókat várhatóan a szakszövetség YouTube-csatornája közvetíti.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások