Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idei harmadik világversenyén is dobogón

Idei harmadik világversenyén is dobogón Sport

A birkózó Incze Kriszta hozta formáját, és az előzetes várakozásoknak megfelelően dobogón végzett a fehéroroszországi Minszkben zajló Európai Játékokon. A sepsiszentgyörgyi sportoló bronzérmes lett a 62 kg-os súlycsoportban, ezzel pedig Románia kilencedik érmét nyerte a játékokon. A Sepsiszentgyörgyi MSK kiválósága idei harmadik világversenyén szerzett érmet.

Hirdetés
Hirdetés

Mátéfi Árpád tanítványa, Incze Kriszta (62 kg) könnyed sikerrel kezdte meg szereplését az Európa Játékokon, a nyolcaddöntőben a moldáv Mariana Cherdivară ellen győzött 2–0 arányban, majd a negyeddöntőben a török Asli Tugcu ellen harcolt nagyot (3–2). Következhetett az elődöntő, ahol viszont vereséget szenvedett az azeri Elmira Gambarovától (4–1). A harmadik helyért kiírt mérkőzést végig kézben tartva, magabiztosan gyűrte le a lengyel Madrowska Katarzynát és ezzel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A 62 kg-os súlycsoport dobogója: 1. Yuliia Tkach (Ukrajna), 2. Elmira Gambarova (Azerbajdzsán), 3. Incze Kriszta (Románia) és Mariia Kuznetsova (Oroszország).

– Újra bebizonyítottam saját magamnak, hogy képes vagyok rá. Ez az idei harmadik érmem, és hiába, hogy bronz, egy arannyal felér számomra. Nagyon akartam ezt, keményen dolgoztam azért, hogy a pódiumon lehessek, sajnos, most csak a harmadik lépcsőfokig sikerült jutni, de nagyon örülök a teljesítményemnek, és főként annak, hogy a Román Birkózó-szövetség első érmét szerezhettem az Európa Játékokon. Köszönöm mindenkinek a támogatást, a bizalmat! – nyilatkozta a háromszéki bajnok a győztes szereplése után.

Ezt megelőzően Kriszta Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Bukarestben a felnőttek között, illetve szintén második lett az U23-as kontinensbajnokságon, Újvidéken (Novi Sad).

A székelyföldi birkózó a kilencedik érmet szerezte Romániának.

A tizediket, egy ezüstöt a román női asztalitenisz-válogatott hozta, amely sajnálatos módon elveszítette a Németország elleni szombati döntőt, és egyelőre nem jutott ki az olimpiára. A női csapatverseny pénteki elődöntőjében a Daniela Dodean, Szőcs Bernadette és Elizabeta Samara felállású román válogatott 3–2-re múlta felül Magyarország legjobbjait, Póta Georgiát, Madarász Dórát és Pergel Szandrát. Szombaton viszont Szőcs Bernadették csak játszmát tudtak nyerni a két ázsiai származású játékost is felvonultató német csapat ellen, amely 3–0-ra diadalmaskodott. A marosvásárhelyi Szőcs Bernadette a második ezüstérmét nyerte Minszkben, miután a hét elején vegyespárosban Ovidiu Ionescuval is a második helyet szerezte meg. A magyar női asztalitenisz-válogatott a negyedik helyen zárt, miután a bronzmérkőzésen 3–2-re alulmaradt a lengyelekkel szemben.

A román küldöttség a 26. helyen áll az éremtáblázaton 2 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzéremmel. Magyarország a 13. helyet foglalja el, a magyar mérleg 4 arany-, 6 ezüst- és 8 bronzérem.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük