Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagyot nőtt a román focisták ázsiója

Nagyot nőtt a román focisták ázsiója Sport

Kétség kívül, Románia okozta a legnagyobb meglepetést a 21 éven aluli labdarúgók Európa-bajnokságán. Már akkor is sokan felkapták a fejüket, amikor Portugáliát megelőzve jutottak ki a selejtezős csoportkörből a kontinentális tornára, de Mirel Rădoi szövetségi kapitány legényei itt nem álltak meg.

Hirdetés
Hirdetés

A csoportkörben 4–1-re verték Horvátország, majd 4–2-re Angliát, és a franciák elleni 0–0 után első helyről jutottak tovább a sorozat elődöntőjébe. A történelem során még nem volt példa rá, hogy román fociválogatott legalább Eb-elődöntőig jutott volna, így már ez a teljesítmény is bekerül a történelemkönyvbe. Noha a játékot tekintve Hagiék kezdték jobban az olaszországi torna csütörtöki elődöntőjét, mégis a címvédő németek szereztek vezetést a 21. percben. Naidem Amiri góljára azonban perceken belül jött a válasz George Puşcaş révén, sőt a Palermo csatára a szünet előtt még egyszer betalált.

A fordulás után sem kellet sokat várni a gólra: Waldschmidt értékesített egy megítélt büntetőt az 51. percben, és egészen a 90. percig úgy tűnt, hosszabbításba torkollik az elődöntő, ám ekkor ismét jött Waldschmidt, aki szabadrúgás után is bevette a román kaput. A 4–2-es végeredményt Amiri állította be a 94. percben.

A német–spanyol döntő tegnapi lapzártánk után kezdődött.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük