Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hibátlanul jutott negyeddöntőbe a Sepsi OSK

Hibátlanul jutott negyeddöntőbe a Sepsi OSK Sport

Csoportgyőztesként, maximális pontszámmal jutott a Román-kupa negyeddöntőjébe a címvédő Sepsi OSK, miután kedden este magabiztosan legyőzte a FC Voluntari-t.

A májusi kupadöntő „újrajátszásán” sem adott esélyt ilfovi ellenfelének a Sepsi OSK, amely alaposan felforgatott kezdőtizeneggyel kezdte az összecsapást. Cristiano Bergodi a pénteken Aradon győztes csapatot Niczuly Roland és Nicolae Păun kivételével teljesen kicserélte, de a „második sor” is szállította a gólokat, ugyanúgy négyet rúgtak, mint társaik az UTA ellen.

A piros-fehér mezesek semmit sem bíztak a véletlenre és bő negyedóra alatt kétgólos előnyt dolgoztak ki: Anass Achahbar előreívelt szabadrúgása után Mihai Bălașa fejelt a hálóba, majd a vendégek óriási bakiját Varga Roland használta ki kíméletlenül – ezáltal első gólját szerezve sepsiszentgyörgyi színekben. A harmadik gólt is a védőjét lefutó Varga szerezte, azonban üröm az örömben, hogy a 32 éves magyarországi játékosnak lövés közben megsérült a bokája, le kellett cserélni. A helyére beálló Pavol Safranko jól szállt be a játékba, beállítva a 4–0-s végeredményt egy Vargáéhoz hasonló találattal.

A Sepsi OSK így mindhárom találkozóját megnyerte a csoportkörben, a csoportgyőzelem pedig azzal is jár, hogy a negyeddöntőt hazai pályán játszhatják majd valamelyik második helyen továbbjutó csapat ellen.

Labdarúgó Román-kupa, A-csoport, 3. forduló: Sepsi OSK–FC Voluntari 4–0 (Bălașa 14., Varga R. 17., 62., Safranko 84.).

További eredmények: Petrolul Ploiesti–FCU Craiova 0–1, Unirea Slobozia–Dinamo 3–3.

A csoport végeredménye: 1. Sepsi OSK 9 pont, 2. Craiova 6, 3. Voluntari 3, 4. Dinamo 2, 5. Slobozia 2, 6. Petrolul 1.

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. december 7., 12:39
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Arra kerem a Sepsi OSK vezetoseget hogy kezdemenyezzek egy nagyobb dob vasarllasat, ez a mostani szinte nem is hallszik. Ha nincs lehetoseg, akkor akkor adakozunk hogy osszegyuljon a penz. Megjegyzem hogy tobb szurkolo ezt mondja a H, i, j szektorbol.