Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hatalmasat küzdött a KSE kosárcsapata

Hatalmasat küzdött a KSE kosárcsapata Sport

Hatalmas fordulatokat tartogatott a KSE és a Konstancai Phoenix közti visszavágó a női kosárlabda Román-kupa első fordulójában, amelynek végén a házigazda céhes városbeliek ledolgozták múlt heti, hárompontos hátrányukat és 58–54-es győzelmükkel kiérdemelték a továbbjutást.

Hirdetés
Hirdetés

A házigazda KSE laza 6–0-val indította a kupabeli párbajt, Czimbalmos, Danalache és Mobley talált gyűrűbe, mire észbe kaptak a vendégek és Geleriu révén bedobták első kosarukat. Vega triplájával már 11–5-re vezetett a kék-fehér mezes gárda, amikor a tengerpartiak kiegyenlítettek, majd fej-fej mellett haladtak a csapatok az első negyed végéig (17–18).

A második etapot ismét erőteljesen kezdték Farkas Alpár tanítványai, Czimbalmos és Mobley felváltva szórták a pontokat és 11–0-s futással 28–18-ra elléptek. Ekkor azonban megtorpantak, és pár percig képtelenek voltak betalálni, lehetőséget adva a Phoenixnek a felzárkózásra (29–30).

Sok hiba tarkította a játékot mindkét oldalon a harmadik szakaszban, a konstancaiak hat ponttal is vezettek, amikor összekapta magát a KSE és 39-nél kiegyenlített, majd 41–39-re átvette a vezetést. Izgalmasan alakult a végjáték, szívósan küzdött a KSE, Vega hárompontosa állította be az 58 – 54-es végeredményt (17–18, 12–12, 12–9, 17–15). KSE: Danalache 9/6, Czimbalmos 6, Domokos 2, Mobley 17 (13 lepattanó), Vega 21/9, Debreczi, Holinka-Miklós 3/3, Bara-Németh, Bándi, Kozman, Tuchilus, Lénárt).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük