Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hangolnak a bajnoki rajtra

Hangolnak a bajnoki rajtra Sport

Hétfőn fújtak gyülekezőt a Sepsi OSK-nál, a rövid téli pihenő után máris munkához láttak a kötelező koronavírus-teszten és orvosi vizsgálatokon átesett labdarúgók. Kell is az igyekezet, hiszen kemény január vár a csapatra, előbb a második helyezett Craiovával, majd a címvédő Kolozsvári CFR-rel találkoznak a bajnokság visszavágó-sorozatának kezdetén. Máris bejelentették az első igazolást.

A Sepsi OSK tegnap közleményben jelezte, hogy új játékossal bővült a játékoskeretük. Kedden véglegessé vált, hogy a szentgyörgyi klub színeiben fog játszani Eder González Tortella. „A 23 éves, spanyol középpályás, aki legutóbb az FK Csíkszereda játékosa volt, másfél évre szóló szerződést írt alá klubunkkal, hosszabbítási opcióval” – áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés

Az 1997. január 7-én, Palma de Mallorcán született Eder González minden sorozatot figyelembe véve 95 mérkőzésen viselte az FK Csíkszereda mezét, ezzel a csíkiak legtöbb mérkőzésen pályára lépő idegenlégiósa lett, ez alatt az idő alatt 17 gólt szerzett.

A 2020–2021-es szezonban a csapatkapitányi karszalagot viselő játékos búcsúzásképpen a következőket üzente a csíki szurkolóknak: „A Sepsi OSK-nál felajánlották a lehetőséget, hogy az első ligában focizhassak, és fejlődésem szempontjából, úgy gondolom, ez hatalmas lehetőség. Elhagyom a klubot, amely megadta nekem a lehetőséget, hogy profi labdarúgó váljon belőlem. Szeretnék köszönetet mondani minden alkalmazottnak, a vezetőknek, a szakmai stábnak és csapattársaimnak az elmúlt három és fél évért. Ugyanakkor köszönöm a szurkolóknak és a városlakóknak, akik szeretettel befogadtak. Mindig éreztem a szeretetet és a tiszteletet, amiért hálás vagyok. Most elmegyek, de közel maradok, és mától egy FK Csíkszereda szurkolóval több van. Egy nagyon egységes csapatot hagyok itt, amely egy remek idény után van, és biztos vagyok benne, hogy az első helyekért fog küzdeni. Én minden egyes győzelmet és sikert veletek együtt fogok ünnepelni, ebben biztosak lehettek. Megtisztelő volt ehhez a klubhoz tartozni, és csapatkapitánya lenni. Köszönöm szépen! Hajrá, Csíkszereda!”

A Sepsi OSK jelenleg edzőtáborban készül a bajnokság folytatására, szombatig Előpatakon hangolnak a bajnoki rajtra, ahol napi két edzésük lesz. A csapat hétfőn indul Craiovára, ahol kedden 19.45-től játszanak az Universitateával az I. liga idei első fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük