Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győztek Mikes 200. bajnokiján

Győztek Mikes 200. bajnokiján Sport

Mérföldkőhöz érkezett Zoran Mikes, a Sepsi–SIC vezetőedzője, aki szombaton a 200. bajnoki mérkőzésen irányította a zöld-fehér mezeseket a női kosárlabda Nemzeti Ligában. A bosnyák szakember jubiláló meccséhez illően a csapata hengerelt, és 88–51 arányban diadalmaskodott Târgoviște felett.

A találkozó előtt a klub vezetősége és a Sepsi Aréna közönsége köszöntötte a 200. bajnoki mérkőzésén dirigáló bosnyák vezetőedzőt, aki 2013 novembere óta irányítja a háromszéki csapatot, amelynek legnagyobb sikerei – négy bajnoki cím és öt Román-kupagyőzelem az ő nevéhez fűződnek.

A pályán a Sepsi–SIC mindent megtett, hogy feledtesse a múlt heti szatmári fiaskót, így erőteljesen kezdtek, sorozatban 9 pontot szerezve, míg az ellenfél csak az 5. percben tudott először betalálni. A folytatásban magára talált a vendég együttes, kiegyenlítettebbé vált a játék, de ez a lényegen nem változtatott, a mieink magabiztos előnyt dolgoztak ki az első negyed végére (28–16). A második játékrész kezdetén mindkét gárda támadójátéka akadozott, azonban a zöld-fehérek megrázták magukat, a festékben jobban teljesítettek a vendégeknél, de féltávról is hatékonyabban céloztak, így a nagyszünetre már 21 ponttal vezettek (50–29).

Hirdetés
Hirdetés

A harmadik felvonásban mindkét csapat sokat hibázott támadásban és védekezésben egyaránt, emiatt kevés találat született. Néhány perc elteltével a házigazdák játéka ismét kezdett összeállni, így tovább nyílt az olló, az utolsó negyednek 28 pontos fórral vághattak neki (66–38). A mérkőzés utolsó tíz percében is a címvédő akarata érvényesült, a fáradt vendégek már nem tudtak ellenállást kifejteni, a hazai csapat pedig 19. győzelmét ünnepelhette a bajnokságban, és továbbra is az A-csoport rangsorának első helyét foglalja el.

– Kellemes meglepetésként ért, amikor megemlékeztek a 200. bajnoki mérkőzésemről. Igazándiból nem is számolom ezeket, egyszerűen élvezem a közös munkát, a Sepsi–SIC-nél eltöltött időt. Érdemes kiemelni, hogy az utóbbi hat és fél évben négy bajnoki címet szereztünk, ami kimagasló teljesítmény. Ez a siker a közös munka eredménye, minden tiszteletem azoké, akik ehhez hozzájárultak, úgy mint Rusz István, Bartók Botond, Ambrus József, Miklós Zoltán és Vajna Kinga. Ezen kívül megemlíteném a segédeimet is, akiknek hozzájárulása szintén nélkülözhetetlen számomra. És ne feledjük azokat a nagyszerű játékosokat sem, akik ez alatt az idő alatt megfordultak a csapatban, illetve köszönet jár a csodálatos szurkolóinkat is – nyilatkozta Zoran Mikes.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, középszakasz, A-csoport, 8. forduló: Sepsi–SIC – Târgoviște 88–51 (28–16, 22–13, 16–9, 22–13). Sepsi–SIC: Orbán 4, Mandache 14/3, Gödri-Părău 7, Givens 14, Tobin 11. Cserék: Pašić 7/3, Demeter 6, Cătinean, Mîrne-Nagy 4, Vučetić 12/3, Topuzović 9, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes. Târgoviște: Chivu 24/3, Toma 7, Irimia 7/3, Ghiță 4, Stoenescu 2. Cserék: Păun 3/3, Petrof 2, Robotin Auier, Brebene, Tănase 2. Vezetőedző: Cătălin Tănase.

További eredmények: Szatmárnémeti VSK–Brassói Olimpia 75–58, Kolozsvári U–FCC Baschet Arad 64–76. A rangsor: 1. Sepsi–SIC (11 megnyert meccs/1 vesztes meccs) 23 pont, 2. VSK (9/3) 21, 3. Arad (8/4) 20, 4. Târgoviște (4/8) 16, 5. Kolozsvár (2/10) 14, 6. Brassó (2/10) 14.

A Sepsi–SIC a héten játssza utolsó két mérkőzését a középszakaszban: szerdán 18 órától Aradon mérkőznek, majd vasárnap 18.30-tól a Szatmárnémeti VSK látogat a Sepsi Arénában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük