Felhívás!

Rövidlátó politizálás

Olvasom, hogy az Amerikai Egyesült Államok nyíltan működtetett egy kiképzési programot a szíriai háború segítségére, amelyben a kormány ellen harcoló fegyveres csoportokat hozott létre. Az USA Today által megszerzett költségvetési adatok alapján személyenként kétmillió dollárt költött a kiképzésre. Felháborító!

Az amerikai lap a tisztviselők nyilatkozatait vetette össze a kiképzési program nyilvánosan elérhető költségvetési elemeivel, és ennek alapján végzett számítást arra vonatkozóan, hogy személyenként ténylegesen mennyibe került a „felkelők” kiképzése. A népek nagy védőjéről, a legdemokratikusabbról, a nagy lehetőségek világáról kiderült, hogy a Szabad Szíriai Hadsereg néven működő fegyveres csoport kiképzésekor több mint kétmillió dollárt költöttek egyetlen „újonc” felkészítésére, a szíriai kormány elleni saját fegyveres harcra. Azt viszont igaz, hogy senki nem tudja, s nem jelenthető ki egyértelműen, hogy az összeget valóban kiképzési programra költötték-e? A Pentagon közleményei szerint 2015 elején 500 millió dollárt különítettek el a kiképzési programra.

Hónapok óta aggodalommal figyelem a magyar határon állomásozó több ezer migráns helyzetét. Most már évek óta látjuk, mi történik, mi zajlik Franciaországban! Németországban… Európa nyugodalmát teljesen felborította az a sok Európába érkezett migráns. Tudja valaki, hogy hány ezek között az Egyesült Államok által kiképzett harcos?

Aggodalommal figyelem a román sajtó rövidlátó politizálását, engedékenyen korrigálják a korábbi szélsőségesen liberális álláspontjukat. Az államelnök messzemenően támogatja a migránshelyzetre hozott eddigi „intézkedéseket”, válaszlépéseiben Európa előtt szépelegve nyilatkozik, nem törődik ő azzal, hogy országának mi a jó és mi a rossz.

Orbán Barra Gábor, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 2., 7:27
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Én jobban félek a félhülyéktől, mint az állítólagos nyugat-európai felfordulástól és migráncsoktól. Vagyunk így még sokan, nyugi.