Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzött a Sepsi-SIC, kikapott a KSE

Győzött a Sepsi-SIC, kikapott a KSE Sport

Kiélezett párharcokat vívtak női kosárlabdacsapataink vasárnap kora este a Nemzeti Ligában, az A-értékcsoport 8. fordulójában a címvédő Sepsi-SIC gyenge kezdést követően múlta felül idegenben a Brassói Olimpiát, míg a B-értékcsoportba sorolt Kézdivásárhelyi SE hosszabbítás után, hajszálnyival maradt alul a Marosvásárhelyi VSK-val szemben.

Beragadt a rajtnál a Sepsi-SIC, a brassóiak már 4–0-al vezettek, amikor Gödri-Părău és Ghizilă révén kiegyenlítettek a mieink, de nem sokáig örülhettünk, ugyanis a házigazdák erre 9–0-val feleltek (13–4). A címvédő nagyon sokat hibázott támadásban, nem találta az ellenszert a házigazdák kemény, szívós védekezése ellen, és egy kicsit talán meg is volt illetődve ekkora ellenállás láttán. Az első tíz perc végére tizenkét ponttal vezetett az Olimpia (25–13), ebből tizenkettőt Pesovic jegyzett.

A második negyedre megérkezett a sepsiszentgyörgyi csapat is, Solopova triplájával és Higgins kosarával indították az etapot, és elkezdték ledolgozni hátrányukat, 29-nél kiegyenlítettek, majd átvették a vezetést és magabiztosan, 9–26-ra hozták a második szakaszt, amiből oroszlánrészt vállalt a 16 pontot szóró Higgins. 34–39-es állásnál vonultak öltözőbe a csapatok és helyreállt a világ rendje.

Hirdetés
Hirdetés

Rendezte sorait és a folytatásban tovább növelte előnyét a szentgyörgyi együttes, a harmadik negyedben Whitted lépett előtérbe, és elsősorban az ő 11, illetve Higgins 8 pontjának köszönhetően 18–25-re hozták az utolsóelőtti szakaszt. A záró felvonás 52–64-ről kezdődött, és innen már nem volt pardon, a Sepsi-SIC stabilan tartotta fórját és végül tizenhárom pontos győzelmet aratott. Végeredmény: Brassói Olimpia–Sepsi-SIC 71–84 (25–13, 9–26, 18–25, 19–20). A szentgyörgyieknél Kristina Higgins dupa-duplázni tudott, 26 pontjával és 14 lepattanójával a mérkőzés embere volt, Peyton Alexis Whitted 16 pontot, 2 lepattanót és 2 gólpasszt tett be a közösbe, míg Ioana Ghizilă 14 pontot és 8 asszisztot jegyzett. A házigazdáknál Biljana Pesovic 25 egységig, 7 lepattanóig és 5 gólpasszig jutott, míg Carla Bartee 21 pontot és 13 lepattanót könyvelt el.

Hirdetés
Hirdetés

A KSE hazai környezetben újabb emlékezetes mérkőzést vívott, ezúttal a vendég Marosvásárhelyi VSK ellenében. A kék-fehérek egyenlő ellenfelei voltak a marosvásárhelyi gárdának és akár győzhettek volna is, de a végére a vendégek összpontosítottak jobban. Végig kiélezett volt a küzdelem, ment az adok-kapok mindkét oldalon, félidőben 34–33 állt az eredményjelzőn. Egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt kiharcolni a harmadik negyedben sem, 48–49-ről kezdték a záró szakaszt. A véghajrából sem hiányoztak az izgalmak, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, mígnem tizenhat másodperccel a vége előtt 64–67-re módosult az állás. Mobley ezt nem hagyta annyiban, egy laza triplával egyenlített és hosszabbításra mentette a találkozót. A ráadást két ponttal hozták a vendégek, így ők nyerték a meccset. Végeredmény: KSE – Marosvásárhely 73–75 (12–14, 22–19, 14–16, 19–18, 6–8). Ljubomir Kolarevic tanítványainak győzelme talán csak a rutintalanságukon múlott, de azért a hosszabb cserepad sem ártana…

Hirdetés
Hirdetés

Kayla Mobley ismét megállíthatatlan volt, 37 pontot, 11 lepattanót és 3 asszisztot jegyeztek fel a neve mellé, Csurulya Helga 16 pontot, 5 lepattanót és 2 asszisztot ért el, míg Debreczi Iringó 7 ponttal, 11 lepattanóval és 2 gólpasszal segítette csapatát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük