Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzelemmel debütált hazai pályán a KSE

Győzelemmel debütált hazai pályán a KSE Sport

Szombaton a labdarúgó III. Liga 5. csoportjában érdekelt Kézdivásárhelyi SE első hazai mérkőzése egyben az első győzelmet is jelentette az alapszakaszban: a harmadik fordulóban a kék-fehérek remek játék után 2–0-ra verték a Tatrangi Ciucaș csapatát.

 

A házigazda alakulat határozottan kezdte a mérkőzést, már a 3. percben gólhelyzet adódott, ám egy remek egyéni akció végén Sánta Loránd az oldalhálóba bombázta a labdát. A következő percekben ugyancsak Sánta került kétszer helyzetbe, ám előbb a kapusba lőtte a labdát, majd a partjelző intett lest. A folytatásban a vendégek veszélyeztették két ízben Fábián kapuját, a 10. percben szögletrúgást követően a labda a házigazda védőről a felső lécre, majd a kapu mögé pattant, majd három perccel később a KSE kapusa remekül csípett el egy veszélyes beadást.

Ezt követően a csapatok felváltva támadtak, és a levegőben lógó gól végül a vendégek kapujában landolt: a 28. percben egy baloldali beadásból Turcu védhetetlenül fejelte a labdát a hálóba. A gól megzavarta a tatrangiakat és a KSE előtt újabb góllehetőség adódott, ám Turcu beadását követően Sánta közeli lövését a kapus szögletre hárította. Egy perccel később Turcu a szögletzászló közeléből csavart a kapuját elhagyó hálóőr fölött kapura, ám egy védő szögletre fejelte a labdát. Az első félidő hajrájában a vendégek támadtak többet, ám nem sikerült bevenniük Fábián kapuját, a csapatok 1–0-s hazai vezetésnél vonultak pihenőre.

A második játékrész kezdetén a tatrangi formációnál volt többet a labda, ám igazi gólhelyzet nem adódott. Az 50. percben szabadrúgásból beívelt labdát fejelt mellé a tatrangi csatár, majd a házigazdák hagytak ki óriási lehetőséget: Turcu passza egyedül hagyja a kapussal Sántát, ám a kézdi csatár a hálóőrbe rúga a labdát. Ami késik nem múlik alapon a KSE támadásai újabb gólt eredményeztek, az 57.percben szögletrúgást követően ugyanaz a Turcu fejelte hálóba a labdát. A vendégek innentől nem számítottak, Turcu a 70., majd a 71. percben is közel állt a mesterhármashoz, ám előbb mellé, majd fölé lőtt. A 90. percben Fábián egy 18 méterről lőtt szabadrúgást szögletre hárított, aztán a ne kevesebb int hét perc hosszabításban már nem született több gól. A KSE hazai bemutatkozása szépen sikerült, a játék biztató volt.

 

III. Liga, 5. Csoport, 3. Forduló

KSE – Tatrangi Ciucaș 2–0 (1–0)

Góllövő: Turcu 28., 57.

KSE: Fábián – Bînța, Agafiței, Sütő, Gajdó, Albu, Turcu, Circa, Știubea, Gergely, Sánta. Cserék: Bunduc, Demeter, Zöld, Fülöp, Kapusi, Dobos, Ketesdi, Bandi, Tankó. Vezetőedző: Călin Moldovan.

Ugyebben a csoportban játszott az OSK farmcsapata Barcarozsnyón a helyi Olimpic Cetate vendégeként. A házigazdák 4–2 (3–0) arányban győzték le a sepsiszentgyörgyi alakulatot, a piros-fehérek góljait Crantea Rares és Fehér Szilárd szerezte.

Fotó: Rancz Lajos

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások