Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Francia-argentin döntő

Francia-argentin döntő Sport

Argentína rendkívül magabiztos játékkal ejtette ki a horvátokat az elődöntőben, míg a franciák szervezett futballt mutatva bizonyultak jobbnak marokkói ellenfelüknél, így a 2018-ban győztes gall gárda négy év után ismét labdarúgó-világbajnoki döntőt játszhat, ezúttal Katarban Messiék ellen.

A horvátok elleni góljával Messi lett a hatodik játékos, aki az egyenes kieséses szakaszban a nyolcad-, a negyed- és az elődöntőben is eredményes tudott lenni – amióta ez a rendszer létezik –, viszont Toto Schillaci (1990), Roberto Baggio (1994), Hriszto Sztoicskov (1994), Davor Suker (1998) és Wesley Sneijder (2010) sem tudta folytatni sorozatát, ráadásul a világbajnoki trófeát sem emelhette magasba egyikük sem. Nem ez volt az egyetlen rekord, amit az argentin zseni elért, ugyanis 1966 óta ő az első labdarúgó, aki a világbajnokságok történetében négy különböző meccsen betalált és gólpasszt is kiosztott (ebből három az idei tornán jött össze, Mexikó, Hollandia és Horvátország ellen).

Rossz előjel lehet a dél-amerikaiak számára, hogy a legutóbbi nyolc európaiak ellen játszott vb-meccsükből mindössze kettőt nyertek meg, háromszor döntetlen lett a vége, háromszor vereséget szenvedtek.

A franciáknak sikerült történelmet írniuk már azzal is, hogy címvédőként bejutottak a fináléba, ugyanis az utolsó európai nemzet, amely regnáló bajnokként ezt megtette, Olaszország volt 1938-ban. Amennyiben megnyerik a tornát, azzal egy 60 éves rekordot adnak át a múltnak, ugyanis legutóbb a brazilok voltak képesek zsinórban két világbajnokságot nyerni (1958, 1962).

Mindkét válogatottnak két-két világbajnoki címe van (Argentína 1978 és 1986; Franciaország 1998 és 2018). A finálét vasárnap 17 órától rendezik, az összecsapást élőben közvetíti az M4 Sport és a TVR 1 televíziós csatorna.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük