Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Forradalmi változások

Forradalmi változások Sport

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) jóváhagyta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) részéről érkezett kérést, miszerint a csapatok a mérkőzéseken az eddigi három helyett öt játékost tudjanak cserélni. A Sepsi OSK játékosai május 15-e után állnak edzésbe, miután letesztelik őket.

A hazai élvonalbeli bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) elfogadta ezt a döntést, így az I. liga júniusi újraindulásakor az együttesek kihasználhatják ezt a lehetőséget. Az intézkedés azért vált szükségessé, hogy az összesűrűsödött szezon végi program során valamilyen szinten megvédjék a futballisták egészségi és fizikai állapotát. Az elnökségi határozatban az szerepel, hogy a mérkőzések során öt cserejátékos léphet pályára, de a cserékre a meccs alatt csak három időpontot lehet felhasználni, a félidőben végrehajtott változtatás pedig ebbe nem számít bele. Az új szabályzat csak a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt versenysorozatokra vonatkozik, amelyek az idei év végéig befejeződnek.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, március közepe óta nem edzhetnek hagyományos körülmények között az élvonalbeli labdarúgók, akik május 15-e szigorú egészségügyi előírások betartásával folytathatják a felkészülést a várhatóan június közepén újrainduló bajnokságra. A Sepsi OSK első embere, Diószegi László korábban úgy nyilatkozott, a hét folyamán letesztelik a játékosokat, és mihelyt lehet, elkezdik az edzéseket. A Leo Grozavu által irányított alakulat az FC Viitorul mögött a második helyen áll a play-out tabelláján, a klubnál bíznak benne, hogy a hátralevő 12 fordulóban jobbnál jobb eredményeket érnek majd el. Ugyanakkor számos kétely és aggodalom van akörül, hogy miképpen sikerül folytatni a ligát, illetve, hogy mennyire lesz megterhelő a csapatok és a játékosok számára a szűkös naptár.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük