Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik a futsalidény

Folytatódik a futsalidény Sport

Az alapszakasz 16. fordulójával folytatódik az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság, amelynek szombati játéknapján, Kolozsváron törte meg pontnélküli sorozatát a KSE, amely közel állt ugyan a győzelemhez, végül mégis be kellett érnie a döntetlennel. Vasárnap a Sepsi FC a jóval erősebb játékerőt képviselő Temesvári Informatikát fogadta a Szabó Kati Sportcsarnokban, és az elszenvedett vereség ellenére nem vallott szégyent.

A 2016–2017-es idény sok szempontból rendhagyónak számít a háromszéki teremlabdarúgás történetében, csapataink több változáson estek át, idegenlégiósok nélkül, saját nevelésű játékosokkal próbálják meg felvenni a harcot ellenlábasaikkal, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A szezon első felében a sportkedvelők hozzá kellett szokjanak ahhoz a merőben ismeretlen érzéshez, hogy a mezőny több mint felével szemben gyakorlatilag esélytelenek vagyunk. A változáshoz türelem kell, a játékosneveléshez szintén, amelynek hatásait csak hosszú távon lehet érezni.

A KSE első pontja
Győzelmi kényszerrel lépett pályára Kolozsváron a Bunduc – Gazda, Căşineanu, Gáll, Gajdó T. (cserék: Daczó, Albu, Gajdó Sz., Rancz, Vulcan) összetételű Kézdivásárhelyi SE, amely negatív klubcsúcsot döntött azáltal, hogy egy pontot sem bírt szerezni a bajnokság első felében. A kézdivásárhelyiek több fiatal, tapasztalattal még nem rendelkező játékossal utaztak a kincses városba, ahol az utolsó másodpercekben engedték ki kezükből a győzelmet. A házigazdák az első félidőben egygólos előnyt dolgoztak ki, amire a KSE a második félidő elején tudott válaszolni Gazda József révén. Ezt követően Gajdó Tamás szerzett vezetést a kék-fehéreknek, majd kiegyenlített a Clujana. 2-2-s állásnál vészkapusos taktikára váltottak a csapatok, amit a kézdivásárhelyiek szemfüles hálóőre, Bunduc ki is használt, saját kapujából vette be az ellenfél hálóját (2-3). Az egygólos előnyt egészen a lefújás előtti 40 másodpercig őrizték a kézdivásárhelyiek, ekkor azonban kiegyenlített Kolozsvár (3-3), pont­osztozkodás lett a vége.

Esélyük sem volt
a „világválogatott” ellen
Vasárnap a spanyol, szerb, finn, portugál és brazil idegenlégiósokkal kiálló temesváriak ellen játszotta az év első meccsét a Sepsi FC, ennek értelmében inkább a tapasztalatszerzés lehetett a kitűzött cél a sérült Kanyót nélkülöző fiatal sepsiszentgyörgyi gárdának, amelynek keretéből nemrég a székelyudvarhelyi Mihály Zoltán is távozott. Az első találatra alig négy percet kellett várni, Simic törte meg a jeget, majd a 12. percben Valadares bombázott elemi erővel a hálóba 18 méterről. Szünetig Oliveira kétszer vette be Papp hálóját (0-4). A második játékrész elején a finn kapus, Koivumaki szabálytalankodásának köszönhetően Ţicalo büntetőből szépíthetett (1-4), majd két újabb temesvári gól után ugyancsak Ţicalo került középpontba, aki megpróbálta indítani Pavelt, ám a vendégkapus megelőzte őt, azonban a felszabadítása szerencsétlenül sikerült, az U21-es román válogatott játékosunkat találta el, akiről becsorgott a hálóba (2-6). A végjátékban még kétszer villantak az idegenlégiósok (2-8), majd a lefújás előtti szabadrúgás után Pavel ismét betuszkolta a kapuba a labdát. Sepsi FC – Temesvári Informatika 3-8 (0-4), gólszerzők: Ţicalo (26.), Pavel (33., 40.), illetve Simic (4.), Valadares (12., 31., 34., 36.), Oliveira (14., 17., 29.)
Sepsi FC: Papp – Máté, Ţicalo, Pavel, Pulugor (cserék: Karda, Incze, Jankó, Bartos, Bedőházi, Bagoly, Szakács, Veress, Czintos). Edző: Farkas Attila.
Temesvári Informatika: Molina – Simic, Oliveira, Valadares, Rakic (cserék: Koivumaki, Stamina, Lupu, Ilaş, Marques, Arsin). Edző: Robert Lupu.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük