Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fogynak a kilométerek

Fogynak a kilométerek Sport

„Otthonosan” érezhetik magukat Botswanában a Khumba Transz-Afrika expedíció tagjai: itthon sem nézik jó szemmel őket, ott sem. Ott persze nem az a baj, hogy magyarok, hanem az, hogy fehérek, azaz muzungok – azoknak segíteni sem érdemes, ha nem muszáj. A kilométerek azonban egyre fogynak.

Az Afrikát északról dél irányban átszelő székelyföldi expedíció már Botswanában jár, azaz egyetlen határ választja el az út végpontját jelentő Dél-afrikai Köztársaságtól. A kilométerek ugyan fogynak, de cserében szaporodnak a gondok. A nehéz terep, legutóbb az Okavango-delta mocsaras kátyúi megviselték a járműveket, mindkettő szervizbe került.

A házigazdák legalábbis mérsékelt segítőkészséggel reagálnak a felmerülő problémákra, ugyanis azon a vidéken a muzungok (fehérek) nem kimondottan népszerűek. Végül csak megjavították a sokat látott járgányokat, ami alatt volt idő arra, hogy az expedíció egyik megsérült tagját (égési sebeket sikerült begyűjteni) is „szervizezzék” egy helyi kórházban. A jó kondícióra szükség lehet, mert a következő etap a Kalahári sivatag, amelynek területe – csak összehasonlításként – jóval meghaladja három Romániáét.

A KHUMBA Transz-Afrika 2018 támogatói:

Carola Egyesület, Nexxon, Bertis, Depo, Trisport, Garmin, Autototal, Boemurban, Szélvédő Klinika, Tuning Serv, Pista Bá, InterCars,Teamobil, T3 Kiadó, Ervin Impex, Adonis, Instal All, Deante, Demeter Lkl, Contexp, No Limit, Bon Proiect, Wood Management, Lőrincz András II, Q-Service

Partnerek: Prevent Mozgásközpont, Háromszéki Közösségi Alapítvány, Székely Nemzeti Tanács, AlterNet. Kiemelt médiapartnerek: Háromszék, Székely Hirmondó, Sepsi rádió, Weradio, Erdely.ma, sepsiszentgyorgy.info.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük