Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fiatal tehetségek a pályán

Fiatal tehetségek a pályán Sport

Látványos záró- és díjkiosztó ünnepséggel, illetve a magyar és a székely himnusz, valamint a Kárpát-medence magyarság egyik legismertebb dalának, a Nélküled-nek a közös eléneklésével zárult pénteken délután a Csíkszeredában megrendezett 4. Székely–Magyar Utánpótlás Labdarúgó Torna. A legjobb háromszéki eredményt a Kézdivásárhelyi SE érte el, Csulak Attila és Gajdó Benedek tanítványai az U12-es korosztályban bronzérmet nyertek.

A nemzeti összetartozás jegyében kiírt turné három korosztályban – U10-es (2009–2010-ben született gyerekek), U12-es (2007–2008), valamint U14-es (2005–2006) – zajlott az elmúlt héten az Erőss Zsolt Aréna melletti, illetve a Márton Áron- és a Segítő Mária-gimnáziumok mögötti pályákon. Mindhárom csoportban 8–8 csapat mérkőzött meg. Összességében nyolc székelyföldi és négy anyaországi csapat nevezett a tornára, jelen volt a Csepel Utánpótlás Sportegyesület, a Pestszentimrei Sportklub, az Újpesti Torna Egylet Labdarúgó Akadémia és a Székesfehérvári Videoton FCF Baráti Kör Egyesület csapata, Székelyföldet pedig a Székelyudvarhelyi FC, a Marosvásárhelyi SE08, a Gyergyószentmiklósi Jövő FC, a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a Kézdivásárhelyi SE, a Baróti VSK, a Szovátai Medvetó SK és az FK Csíkszereda képviselte. Bár a műsorfüzetben is leírták, illetve a záróünnepségen is hangsúlyozták, hogy ezen a tornán nem az eredmények voltak a legfontosabbak, hanem az együtt töltött napok, a végén mégis díjazták a legjobbakat.

Hirdetés
Hirdetés

A Kézdivásárhelyi SE 2007–2008-ban született kisfocistái remekeltek az öt nap alatt, hat győzelem mellett mindössze kétszer szenvedtek vereséget. A csapat eredményei: 4–0 a Sepsi OSK-val, 3–2 a Pestszentimrei Sportklubbal, 2–1 Székelyudvarhellyel, 1–4 Csíkszeredával, 5–1 Csepellel, 20–0 a Videotonnal, 0–3 Újpesttel. Ez utóbbi vereség sokba került a céhes városiaknak, ugyanis körbeverés volt a tornán, ha Újpest ellen nyernek, bejutnak a döntőbe. Így viszont a kisdöntő maradt számukra, ahol magabiztos játékkal 2–1-re legyűrték Csíkszeredát, így az ő nyakukba került a bronzérem. A döntőben Székelyudvarhely 5–0-ra verte Újpestet. A korosztály legjobb kapusának a KSE hálóőrét, Györgyjakab Zsoltot választották, a csapat legjobb játékosának járó címet Varga Norbert érdemelte ki. A KSE edzői köszönik a támogatást Sárkány Leventének és a Székely Pékségnek.

Végeredmény: U10-es korosztály: 1. FK Csíkszereda, 2. Újpest, 3. Gyergyói Jövő. U12-es korosztály: 1. Székelyudvarhelyi FC, 2. Újpest, 3. Kézdivásárhely. U14-es korosztály: 1. FK Csíkszereda, 2. Újpest, 3. Székelyudvarhelyi FC.

A csíkszeredai torna fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt, főszervezők: Tusnádfürdő önkormányzata, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és Budapest Főváros XVII. Kerület Pestszentlőrinc–Pestszentimre Önkormányzata, társszervező: Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa.

A KSE U12-es csapata: Györgyjakab Zsolt, Varga Norbert, Demeter Levente, Bede Roland, Varga Máté, Brânzan Cosmin, Lovász Áron, Orosz Bálint, Rancz Gyárfás Gergő, Móré Alpár, Szotyori Dániel, Tamás Márk. Edzők: Csulak Attila és Gajdó Benedek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük