Felhívás!

Feljutás kapujában a csíkiak

Feljutás kapujában a csíkiak Sport

Az FK Csíkszereda vasárnap nehezen ugyan, de nyert (1–0-ra) a CSM Slatina ellen a labdarúgó 2. liga 21. fordulójában, és az eredmények kedvező alakulása nyomán az első hatban zárta az alapszakaszt. Ez azt jelenti, hogy a székely csapat a felsőházi rájátszásban folytatja a küzdelmeket, vagyis biztosan megőrzi jövőre is másodosztályú tagságát, mi több, a feljutásért harcolhat.

A csíkszeredai labdarúgócsapat 32 ponttal a tabella ötödik helyén végzett az alapszakaszban. A felsőházban oda-visszavágós rendszerben játszanak, mindegyik csapatnak tíz mérkőzése lesz, a végén az első kettő feljut az élvonalba, míg a harmadik és a negyedik osztályozót játszik az 1. liga alsóházi rájátszásának 8., illetve 7. helyezettjével.

Valentin Suciu, a piros-feketék sepsiszentgyörgyi vezetőedzője szerint „minél jobb eredményeket szeretnénk elérni a rájátszásban, a végén majd vonalat húzunk, és meglátjuk, hol leszünk”.

Hétfőn délelőtt kisorsolták a rájátszás menetrendjét, eszerint az FK hazai pályán kezd, a hétvégi első fordulóban a Bukaresti Rapid lesz az ellenfele. Az együttesek magukkal viszik az alapszakaszban megszerzett pontjaikat, így az elsőként zárt FC U Craiova 35, a második helyezett Dunărea Călărași 34, a harmadik CS Mioveni és a negyedik Bukaresti Rapid 33, az ötödik FK Csíkszereda és a hatodik Temesvári ASU Poli 32 ponttal kezdi a rájátszást.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások