Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fair play és együttlét

Fair play és együttlét Sport

Tizenhárom évvel ezelőtt a testvériskola, a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium kezdeményezett egy barátságos mérkőzést a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Szaklíceum teremfoci-csapatával, azóta a versengésbe beszállt a megye több középiskolája is. Szombaton a 13. Berde-kupa eredményeit hirdették ki a Berde sportcsarnokában.

Hirdetés
Hirdetés

A nemes hagyománnyá izmosodó sportvetélkedő péntek déli kezdetét nagy izgalommal várták a csapatok. A vendéglátókon és a magyarországiakon kívül a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium, a Plugor Sándor Művészeti Líceum, a Puskás Tivadar Szakközépiskola, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum és a Székely Mikó Kollégium fiai neveztek be a kiírásba.

A megjelenteket Szőke Annamária igazgatónő üdvözölte, „legyen a Berde Kupa a fair play, az együttlét és az egészséges versengés színtere”, mondta. A polgármesteri hivatal oktatási-kulturális ügyekkel foglalkozó irodavezetője, Nagy Zoltán, illetve Farkas Csaba szaktanfelügyelő is biztató szavakkal fordult a focistákhoz, majd kezdetét vette a másnapig tartó bajnokság.

A képzeletbeli dobogó legfelső fokára végül a kiskunhalasiak állhattak föl, megelőzve a Puskás Tivadar Szakközépiskolát, míg a harmadik helyre a házigazdák küzdték fel magukat. Az iskola volt tanáráról, Vass Leventéről elnevezett különdíjat, fia, Vass Hunor adta át a szentgyörgyi református kollégistáknak, de különdíjat kapott a gólkirály, a legjobb kapus és a legjobb „idegen” játékos is.

A kiskunhalasiak látogatását rendszeresen viszonozzák a berdések is, akik idén új mezekben rúghatták a bőrt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük