Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ezúttal nem termett babér

Ezúttal nem termett babér Sport

Péntektől vasárnapig a Temes megyei Újszentes adott otthont az ifjúsági I–II-es korosztályú pingpongozók Román-kupájának, amelyen a megyeszékhelyi Sepsi ISK és a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK képviseltette magát. Asztaliteniszezőink szerény szerepléssel zárták a viadalt, ugyan többen is túljutottak selejtezőcsoportjukból, ám a főtábla első körében búcsúztak a további küzdelemtől.

Sepsiszentgyörgyről Cocean Valér irányításával három ifjúsági II-es sportoló, Bokor Zoltán, Urus Kristóf és Jakabos Andor vett részt a bánsági viadalon, s mindhárman abszolválták csoportjukat, ám csak Bokor és Urus jutott be a legjobb 32 közé. A főtáblás küzdelem első körében előbbit a harmadik helyen kiemelt, míg utóbbit az első számú favorit búcsúztatta.

A céhes városi sportklubtól Kerekes Barnabás Oláh Krisztát, Ionuț Chelmușt, Canea-Kocsis Andrást, Kovács Kristófot, Andrei Miroiut és Nicola Mihăescut nevezte a megmérettetésre. Az ifi II-es asztaliteniszezők között Canea-Kocsis, Mihăescu megnyerte csoportját, míg Miroiu második lett, és további selejtezőt nyerve jutott a harminckettes főtáblára. Itt mindannyian elvesztették első meccsüket, és kiestek. Ugyanerre a sorsra jutott Chelmuș is, aki tizedik kiemeltként kihagyta a csoportkört, ám az első főtáblás fordulóban veszített. A nagyobbak közt Oláh két vesztett meccsel nem jutott túl csoportján, míg Canea-Kocsis és Chelmuș a legjobb 32-ben zárt. A házigazda újszentesi klubnak versenyző, szintén céhes városbeli Kovács Kristóf számára a csoportkör után véget ért a kupasorozat.

A Román-kupa végeredménye: ifjúsági I., fiúk: 1. Darius Movileanu, 2. Eduard Ionescu, 3. Andrei Tomică és Andrei Istrate (mindannyian a Bukaresti Steauától); lányok: 1. Elena Zaharia (Konstancai SPL), 2. Ioana Sîngeorzan (Besztercei MSK), 3. Camelia Mitrofan (Konstancai Farul) és Bianca Mei Roșu (Kostancai SPL) * ifjúsági II., lányok: 1. Bianca Mei Roșu (Konstancai SPL), Ungvári Evelyn (Marosvásárhelyi ISK), 3. Daniela Găină (Slatina ISK) és Cristina Sîngeorzan (Besztercei MSK); fiúk: 1. Darius Movileanu (Steaua), 2. Luca Oprea (Steaua), 3. Iulian Chirița (Câmpulung) és Dragoș Bujor (Steaua).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük