Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

21 év után újra Európa trónján

A magyar férfi vízilabda-válogatott büntetőpárbaj után, 14–13-ra legyőzte Spanyolország együttesét a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornájának döntőjében. Ebben az évszázadban először nem valamelyik jugoszláv utódállam válogatottjának a nyakába került az aranyérem, a magyarok 1999-es firenzei diadala óta ugyanis csak ezek az országok osztoztak a végső sikeren. Érdekesség, hogy a torna történetében másodszor dönthettek ötösök az aranyéremről, 2018-ban Barcelonában a spanyolok alulmaradtak a szerbekkel szemben ebben a műfajban. A torna legjobb játékosának járó díjat a magyar válogatott csapatkapitánya, Varga Dénes vehette át.

A magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa-bajnokságok 1926 óta íródó történetének legeredményesebb csapata, 13 arany és hat ezüst mellett hat bronzzal toronymagasan vezeti az örökranglistát.

Még nem tudják az okát

Tíz nap múlva derülhet ki Kobe Bryanték tragédiájának oka. Mint ismeretes, vasárnap helikopterbalesetben életét vesztette a kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó, a sportág legendás alakja. A hatóságok egyelőre nem bocsátkoztak találgatásokba, a nyomozást megkezdték, vizsgálják a helikopter műszaki állapotát és azt is, milyen karbantartási munkálatokat végeztek rajta korábban. A reggeli órákban nagy volt a köd, és a szemtanúknak feltűnt, hogy egy helikopter túl alacsonyan repül, majd már csak a becsapódás hangját hallották, de a köd miatt még ekkor sem láttak semmit a tragédiából. A philadelphiai születésű legendás NBA-játékos 41 éves volt, négy gyermek édesapja. Az aktív sporttól 2016-ban vonult vissza, 1996-tól húsz esztendőn keresztül a Los Angeles Lakers kosarasa volt, s a csapattal ötször (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligát (NBA). Kétszer (2009, 2010) a döntő legjobb játékosának is megválasztották, 2008-ban ő lett a bajnokság legjobbja, és 18 alkalommal vett részt az All Star-gálán. Az amerikai válogatottal 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban bizonyult a legjobbnak az olimpiai játékokon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük