Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Európa tetején a magyar gyorskorcsolyázók

Európa tetején a magyar gyorskorcsolyázók Sport

Minden idők legeredményesebb Európa-bajnokságán van túl a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott, melynek csapatmenedzsere, Bánhidi Ákos elmondta, ugyan nem voltak itt az ázsiaik, de így is nagyon komoly megmérettetés volt számukra a kontinensviadal, hiszen sok kiváló versenyzőt kellett legyőzniük.

Hirdetés
Hirdetés

Elképesztő hétvégét zárt a magyar csapat a hollandiai Dordrechtben, ugyanis négy arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel összesen kilenc dobogós helyezéssel zárt. Az eddigi rekordot a 2009-es, torinói kontinensviadal tartotta nyolc medállal. A remek szereplésnek köszönhetően a magyarok végeztek az éremtáblázat élén.

Liu Shaolin Sándor az 1500-on szerzett arany-, és az 500, valamint az 1000 méteren elért ezüstérem mellé egy negyedik helyet is begyűjtött a 3000 méteres szuperdöntőben, így összetettben is Európa-bajnoknak mondhatja magát. Testvére, Liu Shaoang 500 méteren végzett az élen, 1500-on ezüstérmes lett, míg a 3000 méteres szuperdöntőben a harmadik helyen siklott a célba, ami összetettben a második helyet jelentette számára. Emellett a férfi váltó (5000 méter) arany-, a női váltó (3000 méter) pedig bronzérmet szerzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük