Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erősítik a csapatszellemet

Erősítik a csapatszellemet Sport

A többi élvonalbeli klubhoz hasonlóan a Sepsi OSK is a külföldi edzőtábor mellett döntött, egyrészt azért, mert kellemes időjárási és pályaviszonyok mellett tudnak ráhangolódni a tavaszi idényre, másrészt köztudott, hogy az összetartás jellegű együttlét pozitívan hat a csapatszellemre, és elősegíti az újonnan csatlakozott játékosok beilleszkedését. Nem beszélve arról, hogy a január 26-ig tartó időszakban a sepsiszentgyörgyieknek lehetőségük adódik különböző országok csapataival összemérni felkészülési szintjüket, ami szintén fontos szempont.

A keddi szakmai kihívást a lengyel élvonal középmezőnyéhez tartozó Korona Kielce elleni találkozó jelentette. A Sepsi OSK a Niczuly – Dalmau, Viera, Obsivac, Sato – Rodriguez Gorrin, Ghinga – Oliveira, Fülöp, Petre – Kuku kezdővel lépett pályára, de a mérkőzés folyamán többek között Fejér, Hadnagy, Dima és Petrovic is játéklehetőséghez jutott. Az összecsapás során jól zárt a piros-fehérek védelme, támadásban is több lehetőséget dolgoztak ki a szentgyörgyiek, ez azonban gólokban nem konkretizálódott. A 79. percben büntetőhöz jutott a lengyel együttes, azonban nem tudott élni a lehetőséggel, míg a másik oldalon is több ziccer kimaradt a végjátékban, így maradt a 0-0.

Időközben kiderült, hogy tovább bővült a piros-fehérek egyre jelentősebb idegenlégiós kontingense, a klub hivatalosan is bejelentette, hogy leszerződtette a 26 éves macedón Marko Simonovski csatárt, aki a finn Lahtitól érkezik Szentgyörgyre, illetve a 24 éves spanyol Alex Rodriguez Gorrin középpályást, aki korábban a Boavista játékosa volt. Gorrin a Sunderlandnél nevelkedett, majd az új-zélandi Wellington Phoenix csapatánál kergette a labdát. A Boavistánál nem kapott játéklehetőséget, az év elejétől pedig szabadon igazolhatóvá vált. A korábban már bejelentett nigériai, 22 éves Benjamin Kuku támadó is aláírta szerződését.

Kell is az erősítés a rangsor utolsóelőtti helyét elfoglaló Sepsinek, amely az eddigi 22 meccs alatt mindössze 15 pontot gyűjtött. Az előzetes tervek szerint az OSK legközelebb január 20-án az ukrán FK Olekszandrija, 22-én a kazah FK Kajszar Kizilorda ellen csatázik Törökországban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük