Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erősített a téli szünetben a Kézdivásárhelyi SE, megnyernék az alsóházat

Erősített a téli szünetben a Kézdivásárhelyi SE, megnyernék az alsóházat Sport

A Kézdivásárhelyi SE focicsapata a III. Liga 5. csoportjának hatodik helyén végezte az őszi idényt. A kék-fehérek január közepétől a saját bázisukon készülnek az alapszakaszból maradt három fordulóra és az alsóházi rájátszásra. Călin Moldovan vezetőedzőt és Rancz Lajos klubelnököt felkészülésről, játékoskeretről és a célokról kérdeztük.

Tavaly nyár végén, mindössze néhány héttel a bajnokság kezdete előtt dőlt el, hogy a kézdivásárhelyiek a III. Ligában folytathatják, ezért kissé kapkodósra sikerült a felkészülés, ami az idénykedésre is rányomta bélyegét. „Figyelembe véve, honnan indultunk a nyáron, úgy vélem, elég jó eredményeket értünk el. Mivel későn derült ki, hogy a csapat a III. Ligában folytathatja, az utolsó száz méteren kristályosodott ki a játékoskeret, magam is akkor érkeztem, ezért a felkészülést is később kezdhettük el. Ennek ellenére sikerült egy olyan csapatot összeverbuválnunk, amely helyt állt a harmadik vonalban. A csapatjáték egyre jobbá vált és az eredmények is egyre jobbak lettek” – értékelt Călin Moldovan edző.

Fiatal játékoskeret

A kék-fehérek fiatal játékoskerettel vágtak neki a téli alapozásnak.
„Nagyon fiatal játékoskerettel dolgozom, focistáim zöme 22 évesnél fiatalabb. A téli szünetben sikerült erősítenünk a keretet, hat focista érkezett csapatunhoz: Albert Hunor hálóőr az FK Csíkszeredától, Veress Róbert Tatrangból, Kerestély Ákos és Fábián Róbert Zágonból tértek vissza hozzánk, Botorok János Marosvásárhelyről, Bogdan Cîrstean Székelyudvarhelyről, Pereny Adrian pedig Aradról igazolt hozzánk” – sorolta Moldovan.
Ami a távozókat illeti, tavasztól Știubea Andreas, Circa Dragoș és Sánta Loránd nem folytatja a csapattal, míg a tehetséges Kapusi Csongort a negyedik vonalbeli Zágonnak adták kölcsön, a több játéklehetőség reményében. „Fábián Győző sajnos keresztszalagszakadást szenvedett, ezért rá nem számíthatunk, de bízom benne, mielőbb visszatér majd a pályára, hiszen tehetséges hálóőr” – tette hozzá az edző.

Remek hozzáállás

A tréner a felkészülés részleteibe is beavatta lapunkat.
„Január 15-én kezdtük a felkészülést, a saját bázisunkon remek alapozást végeztünk. Kellemetlen, nehéz időszak volt ez a játékosok számára, amely főként a fizikai edzésekről szólt és nagyon elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával. Több mint egy hét van a bajnokság újrakezdéséig, már korábban elkezdtük a specifikus, illetve taktikai edzéseket, egyre inkább a játékminőség javítására fókuszálunk. Még van csiszolnivaló, de amint említettem, a játékosoknak az eddigi felkészülés során mutatott hozzáállása bizakodással tölt el a tavaszi idényt illetően”– nyugtázta.
A csapatjátékot edzőmérkőzéseken csiszolgatják a céhes városi kék-fehérek. Eddig a Fogarasi CSM (4–1), a Hétfalusi CSM (3–2), az Adjudi CSM (5–5), a Bákói CSM (0–1) és az FK Csíkszereda (0–2) ellen léptek pályára Călin Moldovan edző tanítványai. „Az első mérkőzéseket negyedik ligás csapatokkal játszottuk, hiszen a fiúk fáradtak voltak az alapozást követően. Azonban a Bákó és Csíkszereda eleni mérkőzések igazán jó tesztnek bizonyultak. Előbbiben a II. Ligába való feljutásért küzdő moldvai alakulat egy tizenegyesből lőtt góllal múlt felül egy remek játékot követően. Még két edzőmérkőzés van tervben, a Hétfalu elleni visszavágó és a Codleai CSM ellen is játszunk, majd március 8-án a Brassói Kids Tîmpa otthonába látogatunk az alapszakasz visszavágósorozatának folytatásában” – sorolta.

Az első hat között végezni

A március 8-án újrastartoló bajnokság alapszakaszából csupán három mérkőzés maradt, majd az alsóházi rájátszásban folytatja a csapat.
„A felsőházba jutásra nincs esélyünk, a célunk a csapatjáték jobbá tétele, a játékosok értékének növelése. Minél több pontot próbálunk szerezni, hogy elkerüljük a kiesési zónát, aztán meg minél feljebb végezni, ha lehet, akár az az alsóház megnyerését jelentő 5. helyen.”

A klubelnök bízik a csapat jó szereplésében
Rancz Lajos klubelnök megerősítette lapunknak, hogz a cél az első hat között végezni, amennyiben lehet, az alsóház megnyerését jelentő helyen. „Úgy vélem, erősödött a játékoskeret az őszi idényhez viszonytíva, így bízunk benne, hogy sikerül elérni a kitűzött célt. ”

A KSE játékoskerete:

Kapusok: Albert Hunor, Bunduc Gabriel.
Hátvédek: Albu Attila, Veress Róbert, Cîrstean Bogdan, Demeter Levente, Sütő Zalán, Zöld Hunor, Gajdó Tamás (csapatkapitány), Bînță Ionuț.
Középpályások: Agafiței Antonio, Kerestély Ákos, Botorok János, Fábián Róbert, Dobos Zsolt, Pereny Adrian.
Csatárok: Bandi Álmos, Turcu Cosmin, Fülöp Zalán, Ketesdi Nimród, Gergely Alpár.
Edzők: Călin Moldovan vezetőedző, Dévai Imre segédedző.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások