Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elváráson felül teljesítettek

Elváráson felül teljesítettek Sport

Horvátország után Wales együttesét is legyőzte hazai pályán a magyar labdarúgó-válogatott a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében, és megerősítette vezető helyét az E csoportban. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint a válogatott és a szurkolótábor egymásra talált, mi több az országnak és a csapatnak együtt, egyként dobban a szíve.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, hihetetlen munka van abban, hogy júniusban a magyar válogatott kis túlzással helyzet nélkül lehoz egy ilyen tétmeccset egy olyan csapat ellen, amelynek játékosai eurómilliókkal többre taksáltak. Nem nagyzolás, ha azt mondom, az első félidőben parádésan játszottunk, centiken múlott, hogy ne legyen kettő vagy három nulla. Nagyon megdolgoztunk ezért a sikerért, le a kalappal a csapat és a szurkolók előtt is” – nyilatkozta Dzsudzsák Balázs.

A 102-szeres válogatott szélső leszögezte, számára sosem volt kérdés, melyik csapat a legfontosabb az életében, és most nagyon boldog, hogy együtt dobban a szívük.

Hirdetés
Hirdetés

A kedd esti mérkőzésen a magyarok szövetségi kapitánya, Marco Rossi nem irányíthatta a kispadról a válogatottat, mivel Bakuban reklamálásért eltiltást kapott. A kiegyenlített küzdelmet hozó találkozót ismét az a Pátkai Máté döntötte el, aki márciusban a horvátok ellen is a győztes gólt szerezte: ezúttal a 80. percben lőtt a kapuba.

A magyaroknak négy mérkőzés után kilenc pontjuk van, hárommal előzik meg a második szlovákokat és a harmadik, világbajnoki ezüstérmes horvátokat, illetve hattal a legutóbbi Eb-n elődöntős walesieket, de minden riválisuknál egy meccsel többet játszottak. Az Eb-selejtezők szeptemberben folytatódnak, a magyarok 9-én a szlovákokat fogadják. Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával a magyar válogatott továbbra is százszázalékos hazai pályán.

A román labdarúgó-válogatott könnyedén győzött Málta vendégeként az Európa-bajnoki selejtezők negyedik fordulójában, és feljött a második helyre az F csoportban, de az igazi erőpróbák majd ősszel következnek számára, amikor Spanyolország, Svédország és Norvégia ellen is hazai pályán játszik a továbbjutást érő pozíció megtartásáért.

Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, E csoport, 4. forduló: Magyarország–Wales 1–0 (0–0), Azerbajdzsán–Szlovákia 1–5 (1–3). A következő forduló (szeptember 6.): Szlovákia–Horvátország, Wales–Azerbajdzsán, Magyarország áll. F csoport, 4. forduló: Málta–Románia 0–4 (0–3), Spanyolország–Svédország 3–0 (0–0), Feröer-szigetek–Norvégia 0–2 (0–0). A további program (szeptember 5., 21.45): Románia–Spanyolország, Feröer-szigetek–Svédország, Norvégia–Málta.

 

Az E csoport állása:

  1. Magyarország 4 3      0      1      6–4  9
  2. Szlovákia 3      2      0      1      7–2  6
  3. Horvátország 3      2      0      1      5–4  6
  4. Wales 3      1      0      2      2–3  3
  5. Azerbajdzsán 3      0      0      3      3–10        0

Az F csoport állása:

  1. Spanyolország 4      4      0      0      11–2        12
  2. Románia 4 2      1      1      11–5        7
  3. Svédország 4      2      1      1      8–7  7
  4. Norvégia 4 1      2      1      8–7  5
  5. Málta 4      1      0      3      2–10        3
  6. Feröer-szigetek 4      0      0      4      3–12        0
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük