Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elhalasztott ötkarikás álmok

Elhalasztott ötkarikás álmok Sport

A háromszéki sportolók közül Incze Krisztának lett volna reális esélye kijutni az idei tokiói olimpiára, ám a koronavírus-járvány alaposan keresztülhúzta a sportolók, sportvezetők számításait. A sepsiszentgyörgyi birkózó egyetért a döntéssel, ő is jövő évre halasztotta ötkarikás álmait.

Az eredeti tervek szerint Háromszék jelenlegi legeredményesebb sportolója március 19–22. között budapesti kvalifikációs versenyen válthatta volna ki a Japánba érvényes repülőjegyét, ám a kialakult járványhelyzet miatt ezt is törölték, csakúgy, mint a tokiói olimpiát. Ráadásul a magyarországi edzőtáborozás miatt (ahol olasz sporttársakkal edzettek) a Sepsi–SIC sportolója 14 napos házi elkülönítésbe került, amelynek lejártával igyekszik optimista maradni és formában tartani magát.

„Egyetértek a halasztással, nem mondhatom, hogy szomorú vagyok miatta, azt sem, hogy túlságosan örülök neki, de a jelenlegi helyzetben várható volt a döntés, főleg, hogy a két nagy nemzet, Kanada és Amerika is bejelentette, hogy nem engedi sportolóit Japánba, a csonka olimpia pedig nem az igazi. Abból a szempontból is helyesnek tartom, mert sokan nem tudtak volna kellőképpen felkészülni rá, például nekem is két hét kiesett a házi elkülönítés miatt, és ugye a két kvalifikációs verseny még meg sem volt” – részletezte a birkózó. – „Nem tudom, miként lesz a kvalifikáció, erről még nem született döntés. Most az egészségi állapot megőrzése, és a vírus legyőzése a legfontosabb” – nyilatkozta érdeklődésünkre Mátéfi Árpád edző felfedezettje.

A rendkívül aktív birkózólány arról is beszélt lapunknak, hogy nem egyszerű betartani az otthonmaradásra vonatkozó előírásokat, de megteszi. Az elmúlt 17 év alatt hozzászokott a mozgalmas élethez, ahhoz, hogy folyamatosan edz, edzőtáborok, versenyek váltják egymást.

Hirdetés
Hirdetés

„Betartom az előírásokat, folyton elfoglalom magam valamivel, olvasok, filmet nézek, vagy takarítok. Itthon edzek, vannak eszközeim, amik segítenek az erőnléti állapotomat megtartani, fekvőtámasz, guggolás, hasizom, ezeket bent is lehet végezni, de vannak egyéb eszközeim is, bár egy élsportolónak ez édeskevés, nem helyettesítheti az igazi edzéseket. Ha én otthon tudok maradni, akkor tegye meg mindenki” – buzdított Incze Kriszta, aki úgy véli, egy év plusz készülés még jót is tehet az olimpiai álmainak. Még nem kaptak hivatalos edzőprogramot, de a szövetség felajánlotta, hogy igény szerint küld felszerelést, a házi edzést segítendő.

Kriszta számára a tavalyi év igencsak emlékezetesre sikerült, ugyanis ezüstérmet nyert a 23 év alatti Európa-bajnokságon, szintén ezüstérmet szerzett a bukaresti felnőtt kontinensviadalon, majd bronzéremmel zárta a minszki Európai Játékokat, a nur-szultani felnőtt világbajnokságon kilencedik lett, míg a budapesti 23 év alatti birkózó-világbajnokságon az ötödik helyen végzett. Az idén februári, római Európa-bajnokságon ötödik helyen végzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük