Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eddig négy futballistát igazoltak a szentgyörgyiek

Eddig négy futballistát igazoltak a szentgyörgyiek Sport

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Sepsi OSK Törökországban edzőtáborozó csapata, amely több labdarúgót is leigazolt az elmúlt időszakban. A piros-fehéreknek eddig két belföldi játékossal, illetve két idegenlégióssal sikerült megállapodniuk, de további erősítéseket is kilátásba helyeztek.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi klub közleményben számolt be a legutóbbi szerzeményekről, eddig négy új játékos érkezését jelentették be. A 20 éves Nicolae Carnat és a 17 éves Călin Popescu játékjogának megszerzése után a Sepsi OSK megegyezett a lengyel válogatott Sebastian Rudol-al, aki korábban szerepelt Lengyelország U19-es, illetve U21-es válogatottjában is. A 23 éves belső védő korábban a Gwardia Koszalint, a Baltyk Koszalint és a Salis Szczecint erősítette, legutóbb a Pogon Szczecin játékosa volt. Rudol két és fél éves szerződést kötött az OSK-val. „Számomra ez egy új kihívás, rendkívül motivált vagyok” – hangsúlyozta a futballista, aki azt is elárulta, hogy kikérte a FCSB korábbi játékosának, a jelenleg Lengyelországban játszó Cornel Râpă véleményét is az OSK-ról és Romániáról.

A negyedik szerzemény a kenyai válogatott Abud Omar, aki legutóbb a Cercle Brugge játékosa volt, de megfordult már a Slava Szófia együttesében is. A 27 éves balhátvéd másfél évre szóló szerződést írt alá a szentgyörgyiekkel. Az átigazolások sora folytatódik, ugyanis a klub vezetői tovább folytatják a tárgyalásokat az erősítés érdekében.

A Belekben edzőtáborozó Sepsi OSK számára ugyanakkor nem indult felhőtlenül a felkészülési időszak. Bokor János sportigazgató tájékoztatása szerint az együttes felszerelését szállító kisbusz mintegy 48 órát vesztegelt a török határon, emiatt némi késéssel tudtak nekifogni az eltervezett edzőprogramnak. Az időjárás sem volt túl kegyes a csapathoz, az edzőmunka javarészt zuhogó esőben zajlott, labdás edzést nem is tudtak tartani, ezért inkább az erő- és állóképesség fejlesztésről szólt az elmúlt időszak. „Jelenleg az időjárás a legnagyobb ellenségünk, bízunk benne, hogy az előrejelzések tévednek, de ha nem, és az elkövetkezendőkben is esni fog, akkor a szakmai stábbal át kell gondolnunk a terveinket, hogy megfelelően előkészíthessük a tavaszi szezont” – fogalmazott Bokor.

Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap délután első edzőmérkőzését is lejátszotta az OSK, mégpedig a török élvonalban szereplő Sivasspor ellenében. A találkozót többnyire óvatos játék jellemezte, bár az oszmánok már a 3. percben vezetéshez jutottak. A folytatásban többnyire a mezőnyben folyt a játék, a mieink hiába dolgoztak ki helyzeteket, nem tudtak betalálni. A második félidőben tovább növelte előnyét a török gárda, míg az OSK-nak csak becsületgólra futotta, Jospeh Mensah eredményességének köszönhetően. Sivasspor – Sepsi OSK 2–1 (1–0), gólszerzők: S. Rybalka (3.), Douglas Pereira (77.), illetve J. Mensah (89.).

Az OSK legközelebb január 16-án a kazah FK Aktobe ellen mérkőzik, majd 20-án az ukrán FK Mariupol, 22-én a Szombathelyi Haladás, míg 24-én a bolgár Dunav Ruse lesz az ellenfelük.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük