Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dumiter és Veress parádézott, hengerelt az OSK II.

Dumiter és Veress parádézott, hengerelt az OSK II. Sport

Gólgazdag mérkőzésen nyerte meg a székely rangadót a Sepsi OSK II., a piros-fehérek 6–2-re győzték le a Székelyudvarhelyi FC-t a labdarúgó 3. Liga 16. fordulójában. Ioan Dumiter mesternégyese mellett kiosztott egy gólpasszt, míg Veress Zsombor három assziszt mellett egy gólt is szerzett. Fontos győzelmet jegyzett a KSE is, a kék-fehérek előléptek a hetedik helyre.

Hirdetés
Hirdetés

A 18. percig kellett várni a gólra a székely rangadón, Veress Zsombor bal oldali beadását Ioan Dumiter közelről a hosszú alsóba továbbította (1–0). Pár perc múlva Dumiter vállalta az előkészítő szerepet, ezúttal Dragomir talált kapuba 15 méterről (2–0). A vendégek a csereként beállt Cosmin Turcu révén szépítettek (2–1). A gól megzavarta a háromszéki csapatot, a 31. percben újabb védelmi hiba után kiegyenlítettek a Hargita megyeiek, ezúttal Barta Norbert volt eredményes (2–2).

A 61. percben Peter Gál-Andrezly jobb oldali beadását Dumiter a kapu torkában mellel a hálóba továbbította. A játékvezető eredetileg kezezést fújt, ám a partjelzővel folytatott eszmecsere után megadta a gólt (3–2). A harmadik kapott gól megtörte a székelyudvarhelyiek lendületét, a mérkőzés hátralévő része a Veress–Dumiter párosról szólt. Előbbi a 72. és a 79. percben is kiváló előkészítéssel szolgált, amelyet utóbbi mindkétszer a bal alsóba gurított, mesternégyessel zárva az összecsapást. Veress három gólpassza mellett Bordás Dániel kapuját is bevette, a 21 éves támadó labdát szerzett, majd 16 méterről a kapufa segítségével a hálóba továbbított (6–2).

3. Liga, 5. csoport, 16. forduló: Sepsi OSK II.–Székelyudvarhelyi FC 6–2 (2–2).
Sepsiszentgyörgy. Vezette: Ștefăniță Dănilă (Buzău). Sepsi OSK II.: Szántó – Ștefan, Berde, Máthis B. (Tusa, 88.), Pál (Deák, 88.), Dragomir (Kocsis, 72.), Máthis M. (Toma, 46.), Tamás, Gál-Andrezly (Nistor, 85.), Dumiter, Veress. Edző: Kulcsár László. Székelyudvarhely: Bordás – Marucza, Stoian (Turcu, 27.), Berkeczi, Negotei – Sütő, Bálint, Țepeș – Barta (János, 56.), Hodgyai (Szőcs, 56.), Szfárli (Simó, 56.). Edző: Florin Stângă. Gólszerzők: Dumiter (18., 61., 72., 79.), Dragomir (24.), Veress (78.)., illetve Turcu (29.), Barta (31.). Sárga lap: Berde (22.), illetve Szőcs (76.).

Kizárólag a győzelem volt elfogadható a KSE labdarúgói számára szombaton délután, amikor a sereghajtó Brassói Kids Tâmpát látták vendégül. A kézdivásárhelyiek a mérkőzésen végig össztűz alá vették a vendégek kapuját, gólt azonban csak egyet tudtak szerezni – nem is akármilyent! A 34. percben a középhátvéd Tankó Zsolt szerzett labdát félpályánál, majd lódult meg a kapu irányába, és mintegy 25 méterről kilőtte a bal felső sarkat. Kanyó Szilárd és társai mindent megtettek az újabb találat megszerzéséért, helyzetek sokaságát alakították ki, ám az i-re a pontot nem tudták feltenni. Fordulás után is KSE fölénnyel folytatódott a játék, de ezúttal a sok kialakított lehetőség ellenére sem sikerült betalálni a kapuba. A brassóiak a hajrában büntetőből egyenlíthettek volna, de Niczuly kivédte a tizenegyest, az ismétlés pedig a kapu fölé szállt. Egygólos győzelmével a kézdivásárhelyi csapat (21 pont) megelőzte az Astra Giurgiu II-t (20), illetve a Székelyudvarhelyi FC-t (19), és feljött a hetedik pozícióba, pontszámban beértve a CSO Plopeni és Rozsnyó gárdáját. A KSE számára az utolsó hazai bajnoki következik az Astra tartalékai ellen, míg az OSK II. a CSO Plopeni vendége lesz.

3. Liga, 5. csoport, 16. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Brassói Kids Tâmpa 1–0 (1–0).
Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion. Vezette: Cristian Virgolici (Brăila). KSE: Niczuly – Zsombori, Tankó, Damian, Lakatos – Gajdó (Vasiloi, 67.), Pakucs, Rancz (Gáll, 56.) – Antal (Dobozi, 87.), Bandi (Mojzi, 56.), Kanyó (Albu, 87.). Edző: Gazda József. Kids Tâmpa: Caslariu – Cupu, Mihăilă, Zoza, Moroaie (Mureșan, 37.) – Marin (Gosman, 57.), Moldovan, Antone – Crihan (Bugnar, 57.), Popa (Andrieș, 57.), Kerekes (Mitrică, 67.). Edző: Ciprian Anghel. Gólszerző: Tankó (34.). Sárga lap: Rancz (36.), Lakatos (74.), illetve Crihan (25.), Mihăilă (64.), Antone (81.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük