Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Drámai győzelem

Drámai győzelem Sport

Utolsó másodpercekben szerzett Lékai-góllal legyőzte Németországot a magyar válogatott az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság A csoportjában, így négy pontot visz magával a középdöntőbe.

A magyarok öt góllal is vezettek, de ugyanúgy elrontották az első félidő hajráját, mint a tavalyi Európa-bajnokság szinte minden meccsén, így szünetben 15–14 volt az állás. A második félidőben hat és fél percig nem találtak be, így az ellenfél a hatodik perc (4–3) után az ötvenedikben 24–23-nál ismét átvette a vezetést. A hajrában előbb – Mikler és Bánhidi remeklésével – fordított a magyar válogatott (27–26), majd emberhátrányba került. Az utolsó perc döntetlen állásról indult, a magyarok végig támadhattak, és Lékai Máté három másodperccel a vége előtt a hálóba bombázott (29–28). A mezőny legeredményesebb játékosa Máthé Dominik és Bánhidi Bence volt egyaránt nyolc góllal, a meccs legjobbjának pedig utóbbit, a Szeged beállóját választották.

Hirdetés
Hirdetés

A középdöntő újfővárosi I. csoportjának állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Spanyolország 3, 3. Németország 2 (71–43), 4. Lengyelország 2 (59–50), 5. Brazília 1, 6. Uruguay 0. A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe. Magyarország ma Brazília, szombaton Lengyelország, míg hétfőn Spanyolország ellen mérkőzik, mindhárom meccs 19 órakor kezdődik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük