Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dan Petrescu jól keres

Dan Petrescu jól keres Sport

A Gazeta Sporturilor napilap a saját forrásaira hivatkozva közzétette a romániai labdarúgó-bajnokság dobogós helyezéseire legesélyesebbnek számító három csapat vezetőedzőinek béreit, mérkőzésdíjait és jutalékait a rendkívüli eredmények esetére.

Hirdetés
Hirdetés

Dan Petrescu (Kolozsvári CFR) havi bére 25 ezer euró. Ha a CFR megnyeri a folyamatban lévő bajnokságot (a rájátszásban), még 100 ezer euró a jutalma. A két következő bajnokság megnyerése egyenként 200 ezer euró (a mindkettő nyilván 400 ezer euró). Ha a CFR jövő nyáron vagy azután bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, Petrescu jutalma (a bér mellett) 700 ezer euró, az Európa Liga csoportkörét 300 ezer euróval díjazzák, a Konferencia Liga csoportköre viszont „csak” 50 ezer eurót ér. Ha a szerződésben foglalt időszak kitöltése előtt nem az ő hibája miatt menesztik Petrescut, 400 ezer eurós kárpótlásra, „vigaszpénzre” jogosult, de ha például ő idő előtt szerződést bont, lemond stb., ő köteles fizetni 400 ezer eurót.

Edward (Edi) Iordanescu (FCSB) havi bére 15 ezer euró. A folyamatban lévő bajnokság megnyerése plusz 100 ezer eurót hozna neki. A Bajnokok Ligája, az Európa Liga vagy a Konferencia Liga csoportkörébe való bejutást (nyilván, legközelebb csak jövő nyáron) nem foglalták szerződésbe, vagy pedig utólagos kiegészítés lesz. Nála a korai szerződésbontás tétje, illetve kockázata 500 ezer euró (kapja vagy fizeti).

Laurentiu Regecampf (Universitatea Craiova) havi bére 15 ezer euró. Számára nem jelölték ki a folyamatban lévő bajnokság megnyerését olyan célként, hogy ezért ilyen címen külön egy összegű prémiumot leszögeztek volna. Mégis, ha jövőben vagy később a csapattal bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, 500 ezer eurós „bónuszra” számíthat, az Európa Liga csoportköre 300 ezer eurót ér, a Konferencia Liga csoportköre 150 ezer eurót. A sportlap a három edző közül Regecampfnál közöl további érdekes bérkiegészítéseket, juttatásokat, ösztönzőket: ha az Universitatea bajnok lesz, a vezetőedző minden megszerzett pontra 400 eurót kap, a bajnoki ezüstérem esetén minden pontot 300 euróval jutalmaznak, a harmadik hely pedig pontonként 200 eurót ér. Az előző bajnokságban az Universitatea 58 ponttal a harmadik volt, az 11 600 eurót érne, a másik két edző jutalmaihoz hasonlítva nem sok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük