Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtöktől szurkolók részvételével is lehet sporteseményeket szervezni

Csütörtöktől szurkolók részvételével is lehet sporteseményeket szervezni Sport

Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) jóváhagyása nélkül lehet csütörtöktől kezdődően olyan kültéri sporteseményeket szervezni, ahol 25%-ban vehetnek részt a szurkolók, ugyanakkor a már beoltott sportolókat nem kell a mérkőzések előtt tesztelni – jelentette be szerdán tartott sajtótájékoztatóján Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

„Két olyan intézkedés ez, amelyet már nagyon várt mindenki a sport világában, hiszen mindannyian tudjuk, milyen sokat számítanak a szurkolók a sportban. Örülök, hogy az emberek beoltatják magukat, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy visszanyerhessük régi életünket” – nyilatkozta Novák Eduárd.

A sporteseményeken azok vehetnek részt, akik a rendezvény előtt legalább 10 nappal megkapták már mindkét oltásadagot, egy 24 óránál nem régebbi negatív RT-PCR tesztet vagy egy igazoltan negatív gyorstesztet tudnak felmutatni.

A 25%-os arány túllépése csak a tesztesemények esetében megengedett, a beltéren szervezett rendezvényekhez pedig továbbra is az ifjúsági és sportminisztérium ajánlása, az egészségügyi minisztérium és az országos vészhelyzeti bizottság jóváhagyása szükséges. A rendezvényeken továbbra is kötelező a maszk viselése és a fizikai távolság betartása, tájékoztatott még Novák az RMDSZ közleménye szerint.

„A sportolók számára is fontos intézkedéseket hoztunk, hiszen ha megkapták már a védőoltást, mentesülnek a kötelező tesztelés alól. Ez teljes mértékben kiküszöböli a tesztelés gazdasági terhét a sport világában, és azoknak is lehetővé teszi a rendezvények szervezését, akik emiatt anyagi nehézségekkel küzdöttek” – részletezte Novák. Hozzátette, arra kér mindenkit, aki még nem oltatta be magát, éljen ezzel a lehetőséggel, hiszen csak együtt győzhetjük le a járványt, és kaphatjuk vissza mindazokat az örömöket és lehetőségeket, amelyektől megfosztott.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások