Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csúcsrangadók Európában

Csúcsrangadók Európában Sport

Kialakultak a nyolcaddöntő párosításai a labdarúgó Bajnokok Ligája hétfői sorsolásán, de az Európa Liga tizenhatoddöntőjének programjára is fény derült. Több érdekes párharcot is rendeznek majd, a spanyol és angol klubok csatájában a Real Madrid a Manchester Cityvel, az Atlético Madrid a címvédő Liverpoollal mérkőzik meg. Az is kiderült, hogy a Kolozsvári CFR az ötszörös győztes spanyol Sevillával találkozik.

A címvédő Liverpool az Atlético Madriddal találkozik a nyolc közé jutásért a Bajnokok Ligájában, a Pep Guardiola vezette Manchester City pedig talán a legpikánsabb párosításban a sorozat rekordbajnokát, a Real Madridot kapta. A BL történetében először fordult elő, hogy kizárólag az öt legnagyobb bajnokságból – angol, francia, német, olasz és spanyol – jutott csapat a legjobb tizenhat közé.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő párosítása: Borussia Dortmund (német) – Paris Saint-Germain (francia), Real Madrid (spanyol) – Manchester City (angol), Atalanta (olasz) – Valencia (spanyol), Atlético Madrid (spanyol) – Liverpool (angol), Chelsea (angol) – Bayern München (német), Olympique Lyon (francia) – Juventus (olasz), Tottenham Hotspur (angol) – RB Leipzig (német), Napoli (olasz) – FC Barcelona (spanyol).

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit február 18-19-én és 25-26-án rendezik, a visszavágók időpontja március 10-11. és 17-18. A további program: negyeddöntő (április 7-8., április 14-15.), elődöntő (április 28-29., május 5-6.), döntő, május 30., Isztambul.

Hirdetés
Hirdetés

A hétfői, nyoni sorsoláson 16 kiemelt és nem kiemelt együttest sorsoltak össze egymással – nyolc klub, így az osztrák is a Bajnokok Ligájából került át csoportharmadikként –, azonos nemzetbeliek nem kerülhettek egy párharcba az Európa Ligában.

A BL előző idényében elődöntős Ajax Amsterdam riválisa a Getafe lesz, az Arsenal az Olimpiakosszal, míg a Manchester United a Club Brugge-vel veszi fel a harcot. Dan Petrescu együttesének ezúttal sem volt szerencséje a sorsolásnál, hiszen az egyik legnagyobb klubot, az UEFA Kupát kétszer (2006, 2007), az Európa Ligát háromszor (2014, 2015, 2016) megnyerő FC Sevillát kapta ellenfélnek, amely az öt trófeával rekordgyőztesnek számít a második számú európai kupasorozatban.

Európa Liga, legjobb 16 közé kerülésért: Wolverhampton Wanderers (angol) – Espanyol (spanyol), Sporting Lisboa (portugál) – Basaksehir (török), Getafe (spanyol) – Ajax Amsterdam (holland), Bayer Leverkusen (német) – FC Porto (portugál), FC Köbenhavn (dán) – Celtic Glasgow (skót), APOEL (ciprusi) – Basel (svájci), Kolozsvár CFR (román) – Sevilla (spanyol), Olimpiakosz Pireusz (görög) – Arsenal (angol), AZ Alkmaar (holland) – LASK Linz (osztrák), Club Brugge (belga) – Manchester United (angol), Ludogorec (bolgár) – Internazionale (olasz), Eintracht Frankfurt (német) – Salzburg (osztrák), Sahtar Donyeck (ukrán)–Benfica (portugál), VfL Wolfsburg (német)–Malmö (svéd), AS Roma (olasz)–Gent (belga), Glasgow Rangers (skót)–Braga (portugál).

Az első mérkőzéseket február 20-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A további menetrend: nyolcaddöntő (március 12., március 19.), negyeddöntő (április 9., április 16.), elődöntő (április 30., május 7.), döntő, május 27., Gdansk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük