Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csodálatosak!

Más sportágakban, más csapatok számára is példaértékű, követendő és oktatásra érdemes az, amit a magyar női U20-as kézilabda-válogatott véghezvitt a debreceni világbajnokságon.
A Székely Hírmondó sportrovata nyilván többször nevezte már Európa-bajnoki vagy világbajnoki aranyesélyesnek és jövendő világverőnek a magyar női kézilabda utánpótlás csapatokat – általában a jelenlegi 16–20 éves korosztályt –, de a debreceni vébé előtt az anyaországi szakszövetség nem fogalmazott meg konkrét elvárást a világbajnoki címre. Sportpszichológiai szempontból nagyon helyesen cselekedtek, ám szurkolói szemmel valósnak tűnt az esély, és a játékosok szívében is mindvégig élt a vágy, hogy az előző évek viszonylag sikeres, de peches végkimenetelű világversenyei után a csúcson búcsúzzanak a rendkívül ígéretes sportpályafutásuk utánpótlás korszakától. Ragyogóan sikerült! Csodálatosak!
Nemzeti csapatunk mindvégig meggyőző teljesítményt nyújtott a világbajnokságon. Játékosai rendkívül képzettek, ügyesek, okosak, acélosak, bátrak, kiváló testi és szellemi erőnlétről tanúskodnak. Emellett szépek, csinosak. Már-már azt hinné az ember, tervszerű náluk az, hogy a valamivel gyengébb első félidőket parádés második félidők és meccshajrák követik, de ez inkább önbizalmukból, átütő csapaterejükből adódhat. Abból, hogy nem ijednek meg, ha az ellenfél vezet kettővel-hárommal a félidőben, mert bíznak a hátrány ledolgozásában, vagy a vártnál szorosabb előny növelésében. Mindig így történt!
A csapat játéka gyors, és de jó ezt kijelenteni, a leggyorsabb volt ezen a vébén. A kiváló csapatszellem sugárzik a játékjelenetek minden pillanatából. Egymásért küzdenek, egymást biztatják, együtt örülnek. A fölényt, a magabiztosságot, az erőnlétet és a régebb (magyar) hiányosságként emlegetett mentális erőt a vb-mérkőzések eredményei, részeredményei is jól tükrözik. A csoportban 27-24 (11-10) Brazíliával, 33-20 (13-11) Portugáliával, 27-17 (13-7) Montenegróval, 35-27 (20-13) Norvégiával, a nyolcaddöntőben 31-17 (12-10) Szlovéniával, a negyeddöntőben 31-26 (14-17) Romániával, az elődöntőben 30-25 (14-11) Dél-Koreával, az aranydöntőben 28-22 (10-12) Norvégiával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük