Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Célba ért Bagoly Levente

Célba ért Bagoly Levente Sport

Tegnap romániai idő szerint 18 órakor célba ért Bagoly Levente a Transcontinental Race-nek nevezett ultramaratoni bicikliversenyen. A sepsiszentgyörgyi dizájner 12 nap 12 óra és 03 perc alatt tette meg a bulgáriai Burgasz és a franciaországi, atlanti-óceáni kikötőváros, Brest közötti 4000 kilométeres távolságot, és ez, a kétszázötven induló közül, az igen előkelő 18. helyhez volt elég.

 Beérkezése után Levente kissé csalódottan nyilatkozott.

– Így, félórával a célba érés után kissé csalódott vagyok, mert azt tűztem ki magamnak, hogy bekerülök az első tízbe. Erre valós esélyem volt, de jöttek a mechanikai problémák, amelyek nem csak a puszta időveszteséggel járnak, de az embert pszichikailag is megtörik. De nem baj, megyek tovább, ez majd újabb motivációként fog szolgálni, hogy még jobb eredményeket érjek el – nyilatkozta a sportember.

A versenyt végigizgulta édesapja, Bagoly Miklós vállalkozó, az ASIMCOV Kis- és Középvállalkozói Szövetség elnöke is, aki igyekszik szerényen nem dicsérni, de azért hangjából jól hallatszik: büszke a fiára.

– Aki egy ilyen versenyen el mer indulni, s azon végigmegy, az már valaki. Bár óriási pechje volt, hisz valós esélye volt a hetedik–nyolcadik helyre, azt gondolom, hogy a Top 20 is tisztességes teljesítmény. Eredményei okán egyre több szponzora van, illetve mostanában több kiemelt versenyre is úgy mehetett el, hogy a szervezők név szerint meghívták, hogy vegyen részt – mondta el Bagoly Miklós.

Hirdetés
Hirdetés

A vállalkozó arra utal, hogy Levente a francia Alpokban, a kilencedik helyről a huszonegyedikre csúszott vissza, miután kettős gumidefektet szenvedett. Egyik kerékhez volt belsője, a másikhoz néhány óra múlva tudott egyet vásárolni, ám addigra annyira megtelt mindenféle törmelékkel az amúgy tubeless külsőgumi védőbevonata, hogy az folyamatosan kiszúrta a belső gumit. A tizedik folt után már azon volt, hogy feladja, de aztán – szó szerint – lefeküdt egy falusi biciklialkatrész üzlet elé, reggel vásárolt két új belső- és külsőgumit, és azzal folytatta a versenyt, ám arra már a huszadik helyezett is elment mellette. Innen küzdte vissza magát a 15. helyre, viszont a csütörtöki szakadó eső visszafogta, így végül az igen tisztességes 18. helyen ért célba.

A négyezer kilométeres távon mindenki annyi csomagot vihetett magával, amennyit a biciklin elbírt. Külső segítséget nem vehetett igénybe, az utat mindenki maga választotta meg, „csak” négy, valahogy mind a hegyek legtetején lévő ellenőrzőpontot kellett érinteni. Az eredmény azt jelenti, hogy Levente egy helyet mégiscsak előrelépett, hisz két évvel ezelőtt, a Transcontinental Belgiumtól Görögországig tartó, ugyancsak négyezer kilométeres, ötödik kiadásán, a 19. helyen végzett. Tavaly Kirgizisztánban, az egykori selyem út mentén szervezett Silk Road Mountain Race-en második lett, a háromezres csúcsok között vezető 1721 kilométer hosszú köves utat 9 nap, 3 óra 30 perc alatt teljesítette.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások