Felhívás!

Bukarestbe érkezett a labdarúgó Európa-bajnokság trófeája

Bukarestbe érkezett a labdarúgó Európa-bajnokság trófeája Sport

A román fővárosba érkezett vasárnap a labdarúgó Európa-bajnokság trófeája.

[reklam

A serleget az EURO2020 romániai nagykövete, Dorinel Munteanu egykori válogatott labdarúgó vette át Stelian Bujduveanu alpolgármestertől, majd egy bukaresti körutat követően a Nemzeti Arénában ért véget az esemény, amelyen az önkormányzat képviselői mellett ez Eb bukaresti szervezésének másik két nagykövete, Gabriela Szabo és Miodrag Belodedici is jelen volt.

A főváros főpolgármestere online csatlakozott az eseményhez, hangsúlyozva, Bukarest “szívélyes házigazdája” lesz a labdarúgó Európa-bajnokságnak.

Nicuşor Dan arról biztosított mindenkit, hogy a terv szerint haladnak az előkészületekkel, és az önkéntesekkel együtt mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legjobb körülmények között kerüljön sor az EURO2020 romániai mérkőzéseire. “Biztosítom önöket, hogy Bukarest szívélyes házigazdája lesz mind a sportolóknak, mind a nézőknek” – fogalmazott.

A főpolgármester kiemelte, több mint egy év után ez lesz az első alkalom, amikor visszatérhetnek a nézők a lelátóra, a hatóságok döntése értelmében 13 ezren vehetnek részt a Nemzeti Arénában megrendezendő találkozókon. “Ez reménnyel tölt el, hogy sikerülni fog túljutnunk a járványon” – tette hozzá.

Gheorghe Popescu volt válogatott labdarúgó, a kormány Eb-szervezési kérdésekben illetékes tanácsadója az eseményen bejelentette, a román labdarúgó-szövetség javaslatot nyújtott be az egészségügyi minisztériumhoz arról, hogy a korábban elrendelt 25 százalék helyett 50 százalékos kapacitással fogadhassa a szurkolókat a Nemzeti Aréna.

“Április 28-án kell közölnünk a döntést az Európai Labdarúgó-szövetséggel. Tehát 12.300 néző biztos lehet, de reméljük, hogy az egészségügyi minisztérium jóváhagyja ennek a számnak a növelését” – fogalmazott.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ról idénre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságra június 11-e és július 11-e között kerül sor 11 városban: Bukarestben (Románia), Bakuban (Azerbajdzsán), Koppenhágában (Dánia), Londonban (Anglia), Münchenben (Németország), Budapesten (Magyarország), Rómában (Olaszország), Amszterdamban (Hollandia), Szentpéterváron (Oroszország), Glasgowban (Skócia) és Sevillában (Spanyolország).

Bukarest a C csoport három mérkőzésének és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

A Nemzeti Arénában kerül sor a következő mérkőzésekre: Ausztria – Észak-Macedónia (június 13., 19 óra); Ukrajna – Észak-Macedónia (június 17., 16 óra), Ukrajna – Ausztria (június 21., 19 óra). A nyolcaddöntőben az F csoport győztese június 28-án 22 órakor játszik az A, B vagy C csoport harmadik helyezettjével.

A vasárnap Bukarestben levő serleget július 11-én adják át a győztes csapatnak a londoni Wembley stadionban.

Földre esett a trófea, de nem esett baja

Nem esett baja a labdarúgó Európa-bajnokság trófeájának, amikor földre esett a Nemzeti Arénában – közölte hétfőn a fővárosi polgármesteri hivatal.

A hivatal képviselője szerint a “sajnálatos esetre” akkor került sor, amikor a trófea vasárnapi bemutatása alatt feltámadó szél előre döntötte a trófea mögötti roll-upot, amit korábban egy szervező tartott, és az a földre lökte a kupát.

A tájékoztatás szerint a trófeát sértetlenül szállították tovább Budapestre.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások