Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Budapest titkai

Budapest titkai Sport

A magyar-portugál Európa-bajnoki mérkőzésről írt bevezetőt a gsp.ro (Gazeta Sporturilor) helyszíni tudósítója, Theodor Jumătate.

Hirdetés
Hirdetés

A riport címében az újságíró felteszi a kérdést: miért a Puskás Aréna az egyetlenegy helyszín – tizenegy közül! – Európában, ahol telt ház lesz az Eb-mérkőzéseken? „Azért, mert így akarja Orbán Viktor, és azért, mert a védőoltások hatékonynak bizonyultak”, adja meg a jól dokumentált  választ az újságíró, s magyarázza is, hogy Magyarország összesen hat Covid-19 ellenes vakcinát vásárolt és alkalmazott az idén: Pfizer – BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sputnyik V, Sinopharm. Vagyis többfélét, mint bármely más EU-tagállam. Az uniós ajánlásokat felülbírálva, a magyarok nem ódzkodtak Oroszországtól és Kínától rendelni Covid-19 ellenes vakcinákat, Orbán Viktor miniszterelnök például a kínai Sinopharm vakcinával oltatta be magát. A riporter részletesen taglalja azokat az egészségvédelmi, járványellenes szabályokat és feltételeket, amelyeket a Puskás Arénába való belépéshez alkalmaznak a házigazdák. 

A továbbiakban a gsp.ro beszámol arról – igaz, nem először -, hogy a budapesti telt házas Eb-mérkőzés annak is köszönhető, hogy Orbán Viktor a futball megszállottja, sok mindennél fontosabbnak tartja a focit, és általában a sportot, ezt mutatják a sok milliárd forintos beruházások, stadionépítések. A riporter megemlíti, hogy több más modern sportlétesítmény mellett Budapesten készül Európa legnagyobb kézilabda-, illetve multifunkcionális sportcsarnoka, 20 ezres férőhellyel, amelyet év végén avatnak, mert a jövő januári kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne lesz.

Sejtelmesen poénkodó történettel fejezi be a tudósítását a riporter. Magyar sportember nyilatkozta 2019-ben, hogy Orbán Viktor ellen focizott egyszer. A kormányfő egy támadásnál a labdát a pálya oldalvonalán kívülre szalasztotta. Mindenki leállt, hogy partbedobás, de Orbán Viktor villámgyors mozdulattal visszaterelte a labdát a pályára, tovább vezette, kapura vitte és gólt lőtt. A riport csattanója és  végszava szerint a magyar miniszterelnök a jelenettel azt üzente, ő dönti el, hogy a labda kint volt vagy sem …

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük