Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

BL-nagyüzem kézilabdában

BL-nagyüzem kézilabdában Sport

Ma és holnap rendezik Kölnben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája előző idényéből elhalasztott négyes döntőjét, amelynek a Telekom Veszprém is résztvevője. A tapasztalat a Veszprém mellett szól, mert hat BL-győztes játékosa van, és a többiek is jó néhányszor szerepeltek már a kölni négyes döntőben.

Hirdetés
Hirdetés

A november 10-én rendezett sorsoláson kiderült, hogy a THW Kiel lesz a Veszprém ellenfele a mai elődöntőben, a másik ágon pedig a Barcelona a Paris Saint-Germainnel találkozik. A bronzmérkőzésre és a döntőre kedden kerül sor.

A Veszprém és a Kiel eddig 22-szer játszott egymással: egy döntetlen mellett a németek tízszer, a magyarok 11-szer nyertek. A jelenlegi idény csoportkörében október 28-án Kielben 31–31-es döntetlennel, december 2-án Veszprémben 41–33-as hazai sikerrel zárult a meccsük.

A Veszprémnek ez lesz a kilencedik BL-elődöntője, a fináléba eddig négyszer jutott be. A Kiel 15. alkalommal szerepel az elődöntőben, és hét döntőből hármat megnyert. A Barcelona a mezőny legjobbja: a 21. elődöntőjére készül és eddig 13 fináléból 9-et nyert meg, a PSG-nek pedig ez lesz a 4. elődöntője, és 1 döntős szereplése van.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, a mai műsor: 19.00: Barça – Paris Saint-Germain, 21.30: Telekom Veszprém HC – THW Kiel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük