Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Biztató szereplés

A háromszéki asztaliteniszezők négy éremmel, azaz egy ezüsttel és három bronzzal zárták az elmúlt hétvégén Újszentesen zajlott ifjúsági III-as (11–12 évesek) egyéni országos bajnokságot. A viadalon mindkét csapatunk részt vett, a dobogós helyezések, pedig a Nagy Mózes SK sportolóinak nevéhez fűződik.

A Nagy Mózes SK tizenkét asztaliteniszezője versenyzett az országoson, egyéniben Rareș Cueșdean második, míg Márton Adám harmadik lett. Cueșdean nevéhez egy vegyes párosbeli dobogós helyezés is kötődik, a Vatra Dornei-i Iona Muraru oldalán bronzérmet szerzett. A céhes városbeliek negyedik érmét fiú párosban gyűjtötte be Sebastian Pribeagu és a konstancai Andrei Dumitrescu. Kerekes Barnabás edző érdeklődésünkre elmondta, hogy a Canea-Kocsis András–Rareș Cueșdean kettős a legjobb nyolc között esett ki, míg egyéniben Canea-Kocsisnak a tizenhat közt parancsoltak megálljt. A csapat többi tagja kisebb korosztályú, így számukra a tapasztalatszerzés volt a fő cél – tette hozzá a tréner.

Hirdetés
Hirdetés

A megyeszékhelyi Sepsi ISK hét sportolóval – Urus Kristóf, Boér Anita, Lukács Balázs, Dénes Anna, Bende Hanna, Korodi Krisztián és Bálint Tamás – képviselte magát a versenyen. Egyéniben Urus és Boér vette a csoportkör akadályait: Kristóf a főtáblán 2–0-ról állt fel, sőt meccslabdája is volt 2–2-nél, amivel sajnos nem tudott élni és a legjobb harminckettőbe jutásért esett ki; Anita a viadal egyik favoritjával szemben maradt alul annak ellenére, hogy bátran játszott. Párosban a legjobb eredmény szintén Boér nevéhez fűződik, aki a kézdi Tamás Viviennel az oldalán a nyolc közé jutásért folytatott párharcban búcsúzott. Támadó játékot tanítunk a gyerekeknek, amelynek majd később látszik meg az előnye, amikor pontosabban játszanak, és tudják majd kamatoztatni a támadójátékot – nyilatkozta Kocsis Balázs edző.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük