Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Birkózóink hozták a kötelezőt

Birkózóink hozták a kötelezőt Sport

Remek eredményekkel büszkélkedhetnek a háromszéki birkózók, akik két bajnoki arany- és egy bronzérmet szereztek az zabolai sportteremben megtartott U23-as országos bajnokságon. A megyeszékhelyi Sepsi–SIC és a Román Birkózó-szövetség által közösen szervezett eseményen több mint 160 sportoló lépett szőnyegre, akik mindhárom – kötöttfogású, szabadfogású és női – szakág tíz-tíz súlycsoportjában küzdöttek meg a dobogóért.

Hirdetés
Hirdetés

Az országos bajnokságon érdekelt volt mindhárom sepsiszentgyörgyi klub: a SIC színeiben Incze Kriszta és Orbán Norbert, az MSK-éban Kertész Beáta, a Sepsi ISK csapatában Narcisa Neagu és Dálnoki Márk harcolt a bajnoki babérokért. A legjobb eredmény a két SIC-es sportoló nevéhez fűződik, hiszen Incze a 65, míg Orbán a 61 kg-os súlycsoportban nem talált legyőzőre. A háromszékiek harmadik érmét Kertész szerezte, aki a 65 kg-os kategóriában a dobogó legalacsonyabb fokára állhatott fel. A megyeszékhelyi sportiskolának sincs, amiért szégyenkeznie, Neagu és Dálnoki is negyedik lett: előbbi az 59, míg utóbbi az 57 kg-os súlycsoportban harcolt.

„Nagyon jó eredmény értek el a sepsiszentgyörgyi birkózók az U23-as országos bajnokságon. Ezt annak tükrében mondom, hogy Incze Krisztán kívül a többiek mind ifjúsági sportolók, így mindannyian nagyot küzdöttek. A versennyel kapcsolatosan csak jó visszajelzéseket kaptunk, ugyanis a résztvevők kiválóra értékelték a szervezésünket. Köszönettel tartozom Kovászna és Zabola önkormányzatának, a Sepsi–SIC-nek és minden egyes támogatónak, akik hozzájárultak a viadal gondmentes lebonyolításához – összegzett Mátéfi Árpád edző.

„Ez a verseny jó felkészülést jelentett számomra a hónap végén Budapesten esedékes U23-as világbajnokságra. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ebben a korosztályban itthon nincs komoly ellenfelem, ennek ellenére egy országos bajnokság mégiscsak országos bajnokság, így örülök a sikeremnek” – nyilatkozta sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta, hozzátéve, mivel utolsó éves a huszonhárom év alatti kategóriában, mindképpen aranyéremre hajt a Magyarországon sorra kerülő világversenyen.

Eredmények: lányok, 59 kg: 1. Ana Adreea (Bukaresti Steaua CSA), 2. Denisa Fodor (Dévai Sportprogramos Líceum), 3. Mihaela Bărbulescu (Craiovai MSK), 4. Narcisa Neagu (MSK); 65 kg: 1. Incze Kriszta (Sepsi–SIC), 2. Cristina Covaci (Onești-i ISK), 3. Kertész Beáta (Sepsiszentgyörgyi MSK). Fiúk, 57 kg: 1. Răzvan Kovacs (Craiovai CSU), 2. Matei Zainea (Călărași), 3. Samuel Zainea (Călărași), 4. Dálnoki Márk (Sepsi ISK); 61 kg: 1. Orbán Norbert (Sepsi–SIC), 2. Sergiu Constantin (Craiovai CSU), 3. Géczi Lajos (Szászrégeni ISK).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük