Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Behúzták a győzelmet

Behúzták a győzelmet Sport

Jó játékkal rukkolt elő a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata tegnap este, amikor a török Mersin BSB együttesét látta vendégül a Sepsi Arénában, a FIBA Európa-kupa csoportkörének 2. fordulójában. A zöld-fehérek megérdemelten nyertek, vasárnap 19 órától pedig Szatmárnémetit fogadják a bajnokságban.

Jovana Pasic dobta a mérkőzés első kosarát, amire a vendégek a román válogatott Ashley Walker révén válaszoltak. 4–4-nél még egyenlő volt az állás, innen rákapcsoltak a zöld-fehérek, kihasználva a vendégek puha védekezését hétpontos előnyt dolgoztak ki az első tíz perc végére (17–10).

A második etapban 19-nél kiegyenlítettek a törökök, de tiszavirág életűnek bizonyult a felzárkózás, mert Slamova, Higgins és Whitted is jókor villant, majd a házigazda megnyomta a játékrész végét, így két negyed után már 11 pont volt a különbség (37–26).

Nagyszünet után laza 6–0-val folytatta a Sepsi–SIC, a vendégek három perc elteltével tudtak csak betalálni a gyűrűbe. A harmadik negyed derekán 19 ponttal is vezetett a háromszéki együttes, amikor a törökök egy 8–0-s rohammal feljöttek 51–40-re, időt is kért Zoran Mikes. Ez arra volt jó, hogy a negyed végéig állandósult a 11 pontos különbség (57–46). A zárószakaszban 78–67-es állásnál Slamova triplája nyugtatta meg a kedélyeket, és innen már nem volt visszaút a vendégek számára, a Sepsi–SIC parádés, 87 – 70 (17–10, 20–16, 20–20, 30–24) arányú diadalt aratott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük