Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Balogh Hanna bajnoki bronzérme

Balogh Hanna bajnoki bronzérme Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sepsiszentgyörgyi kiválósága, Balogh Hanna bronzérmet érően versenyzett az elmúlt hétvégén a brassópojánai buborékban megtartott, 18 év alatti cselgáncsozók országos bajnokságán.

Hirdetés
Hirdetés

Csütörtöktől szombatig brassópojánai buborékban tartották meg az U18-as cselgáncsozók országos bajnokságát, amelynek 63 kg-os súlycsoportjában a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolója, Balogh Hanna is érdekelt volt.

A céhes városi sportklub sepsiszentgyörgyi dzsudokája ellenfél hiányában pihent a viadal első körében, majd a másodikban a későbbi aranyérmes Francesca Corneliutól kapott ki. A háromszéki sportoló vigaszágon folytatta tovább a küzdelmet, innentől fogva viszont már csak nyertes meccsei voltak. Előbb Alexandra Malancașt győzte le magabiztosan, majd következetett az Ana Maria Badicával szembeni elsöprő diadal. A bronzmeccset a mioveni-i Elida-Maria Purcaru ellen vívta, s fölényes sikert aratva állhatott fel a dobogó legalacsonyabb fokára.

Eredmény (tizenhárom induló): 1. Francesca Maria Corneliu (Bukaresti MSK), 2. Maria Nicoleta Grigore (Pitești-i MSK), 3. Balogh Hanna (Nagy Mózes SK) és Larisa Alina Cadar (Dévai Sportprogramos Líceum).

Sportolónk a két hét múlva esedékes U21-es korosztályúak országos bajnokságon fog legközelebb versenyezni, a viadalnak szintén Brassópojána lesz a házigazdája.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük