Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ballábas szereplés

Ballábas szereplés Sport

A napokban Belgrádban zajlik a birkózók egyéni világkupa-versenye. A szerb főváros eredetileg világbajnokságnak adott volna otthont, viszont a világszövetség novemberben módosította a tornát. A Sepsi–SIC két kiválósága, Incze Kriszta a 62, míg Cătălina Axente a 76 kilogrammos súlycsoportban érdekelt.

Hirdetés
Hirdetés

Tegnap, a belgrádi világkupa első női versenynapján a sokszoros országos bajnok Incze Kriszta képviselte Románia színeit, ám a sepsiszentgyörgyi versenyzőt a tavaly vb-címet szerző, kirgizisztáni Aisuluu Tynybekova simán legyőzte a 62 kilogrammosok selejtezőjében (10–0). Az ifi olimpiai ezüstérmes magyar Szél Anna is hasonlóképpen járt a selejtezőben, őt kétszeres kadet-világbajnok indiai riválisa gyűrte le. Kriszta kirgiz ellenfele sikerrel vette a negyeddöntőbeli akadályt is, ahol török vetélytársát is betusolta.

A kategória elődöntőjében a lett Anastasija Grigorjeva az ukrán Ilona Prokopevniukkal, az orosz Liubov Ovcharova a kirgiz Aisuluu Tynybekova mérkőzik. Cătălina Axente a mai selejtezőben a magyar Németh Zsanett ellen harcol, a legjobb nyolc között pedig a kanadai Erica Elizabeth Wiebe és az indiai Kiran Kiran mérkőzés győztesével birkózhat az elődöntőbe jutásért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük