Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bajnokságra készülnek

Habár az elkövetkező egy hónapban a sportkedvelő férfiak figyelmét a katari világbajnokság köti le, helyi szinten akadnak olyan kezdeményezések, melyek aktív kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a futball szerelmeseinek.

Hirdetés
Hirdetés

A júniusi rendezvény sikeréből kiindulva a Fiatalok Kovásznáért Szervezet újabb bajnokságot szervez. A FIKOSZ Kupa december 17-én zajló mérkőzéseire ezúttal nem műfüves pályán, hanem a vajnafalvi sportcsarnokban kerül sor.

Sinka Norbert, az egyesület elnöke megkeresésünkre elmondta, mindig arra törekednek, hogy az amatőr sportszeretet dominálja rendezvényüket, ezért is hozták meg azt a szabályt, melynek értelmében profi focista nem nevezhető a bajnokságra, így próbálva egyenlő esélyt biztosítani minden csapat számára. Hozzátette: kezdeményezésük megyei szintű eseménnyé nőtte ki magát, hiszen Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről és a környező falvakból is jelentkeztek csapatok. Örömét fejezte ki annak kapcsán is, hogy vannak résztvevők, akik évek óta visszajárnak a FIKOSZ Kupa kiadásaira.

A szűk egy hónap múlva sora kerülő bajnokságra, amelyet a polgármesteri hivatal és a művelődési ház is rendszeresen támogat, összesen tizenkét csapatot tudnak fogadni, cikkünk megjelenéséig tíz sportszerető társaság már jelentkezett. Iratkozni december 10-ig lehet, a nevezési díjat – csapatonként 200 lej – is eddig kell eljutatni a szervezőknek. További részletekről és a szervezők elérhetőségeiről az egyesület Facebook-oldalán lehet tájékozódni. 

A rendezvény nyár eleji kiadása nagy sikernek örvendett, akárcsak az elkövetkezőkben akkor is tizenkét csapat mérte össze tudását és tehetségét. A műfüves pályán tartott mérkőzések során a gelencei Komolycsórók csapata szerezte meg a kupát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük