Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bajnoki rajtra kész a KSE

Bajnoki rajtra kész a KSE Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) nemrég nyilvánosságra hozta a III. liga csoportbeosztását, a Kézdivásárhelyi SE az előző évekhez hasonlóan ezúttal is az 1-es csoportban szerepel, míg a Hargita és Maros megyei együttesek az 5. csoportban lesznek érdekeltek. A bajnokság menetrendjére a mai sorsolást követően derül fény.

A labdarúgó III. liga az elmúlt idényhez hasonlóan öt 16 csapatos csoportban zajlik, a bajnokság végén az öt csoportelső feljut a II. ligába, míg a 13–16. helyezettek, illetve a leggyengébb 12. kiesik. A 2019–2020-as idény a tervek szerint augusztus 24-én rajtol. Az idei utolsó mérkőzést november 30-án rendezik (15. forduló), az első tavaszi meccseket pedig jövő év március 7-én játsszák.

A bajnoki rajt előtt még kupamérkőzés is vár a KSE-re, a Román-kupa második fordulójában Bákó megyei kiszállásra készülhetnek a kék-fehérek, a negyedosztályos Viitorul Curiţa lesz a kék-fehérek ellenfele augusztus 14-én, szerdán 17 óra 30 perctől. Ezúttal is egy mérkőzés dönt a továbbjutó sorsáról. Mint ismeretes, a KSE az első körben hosszabbítás után búcsúztatta a Papolci FC-t 3–1-es végeredménnyel. A II. ligás FK Csíkszereda a következő fordulóban kapcsolódik be a kupasorozatba, az élvonalbeli Sepsi OSK pedig csak a legjobb 32 között kap majd kupaellenfelet.

Eredményes felkészülési időszakon van túl a kézdivásárhelyi csapat, amely az egyhetes intenzív edzőtáborozáson túl több edzőmérkőzést is játszott az elmúlt időszakban. Két vereséggel kezdték a nyári periódust, 4–0-ra kikaptak Prázsmártól és 6–0-ra a II. ligás Farultól. A IV. ligás Barótot két alkalommal is legyőzték (4–1, 4–2), illetve 2–2-es döntetlent játszottak az ASR Brassóval. Az FK Csíkszereda U19-esei ellen tervezett szombati mérkőzés elmaradt, a bajnoki rajtig a Sepsi OSK IV. ligás alakulatával, illetve a szintén III. ligás Székelyudvarhellyel terveznek további formaellenőrző mérkőzéseket.
– Nehéznek ígérkezik a szezon első fele, főleg amiatt, hogy a csoportunkból több csapat is megerősödött, és szeretne feljutni a másodosztályba. Itt most elsősorban a Miroslavara, Suceavára, Ceahlăulra, Rădăuți-ra, Aerostarra gondolok. Nem lesz könnyű dolgunk, de szeretnénk jobban teljesíteni, mint az előző két szezonban, a kilencedik helynél feljebb lépni, és úgy gondolom, erre minden lehetőségünk megvan, mert mi is erősítettünk. Marius Ştefănescu hiánya nagy érvágás számunkra, de véleményem szerint csapatként most erősebbek vagyunk – nyilatkozta érdeklődésünkre Gazda József játékos-edző.

Az 1. csoport összetétele: Kézdivásárhelyi SE, FC Botoșani II., Foresta Suceva, Șomuz Fălticeni, Bucovina Rădăuți, Știința Miroslava, Pașcani, FC Ozana Târgu Neamț, Ceahlăul Piatra Neamț, Bákói Aerostar, Bákói MSK, Hușana Huși, Focșani, Galaci Oțelul, Sporting Liești, Galaci U. <<

 

A KSE játékoskerete a 2019–2020-as szezonban: Bunduc Gabriel, Farkas Róbert – kapusok; Stanciu Silviu, Tankó Zsolt, Răzvan Damian, Cîrstian Bogdan, Nicolae Păun – védők; Gazda József, Kanyó Szilárd, Gáll Attila, Gajdó Tamás, Fozocoş George, Ciprian Răduţoiu, Bandi Álmos, Mojzi Botond – középpályások; Faragó Hunor, Emil Popa, Orosz István, Andrei Cărunţu, Pakucs Norbert – támadók.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 12., 13:13
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Köszönjük a hireket, ez is több mint a semmi. A hóltidényben minden szurkoló a csapat körüli mozgásra kiváncsi, a felkészülési mérkőzésekre, ha véletlenül tudomást szerez az időpontjáról, de ez nálunk titoknak számit… Elvárják, hogy kijárj mérközésre, szurkolj, de teljes a hirzárlat a csapat körül. Gratulálok, igy kell lassan de biztosan, elidegeniteni az embereket a csapattól.