Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az U19-es kupáért Kézdin

Az U19-es kupáért Kézdin Sport

Nagyszabású utánpótlástorna helyszíne lesz Kézdivásárhely a jövő héten, március 27–29-én ugyanis a céhes városi sportcsarnokban zajlik az U19-es teremlabdarúgó Román-kupa nyolcas döntője. A házigazda KSE Resicabánya ellen kezd a negyeddöntőben, és remélhetőleg meg sem áll a fináléig, ám ehhez szükség van a közönség támogatására, arra, hogy minél nagyobb számban szurkoljunk nekik!

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) illetékesei is felfigyeltek a kézdivásárhelyi sportkomplexum kínálta remek lehetőségekre, nemrég az U17-es futsalválogatott edzőtáborozott a céhes városban, most pedig az U19-es Román-kupa nyolcas döntőjének helyszínéül választották. A torna első napján a negyeddöntőket bonyolítják le, a KSE a Resicabányai Munkást kell legyőzze a legjobb négy közé jutásért, ahol a Vaslui – Brassói Colţea párharc győztesével kerülne össze.

– Nagy potenciál van az utánpótláscsapatunkban, tehetséges és ambíciós játékosok alkotják, akik nagy lehetőség előtt állnak a hazai kupadöntő előtt. Ilyen körülmények között szeretnénk bekerülni a döntőbe, de ehhez szükségünk lesz a szurkolók támogatására. Sajnos a Colţeán kívül nem ismerjük az ellenfeleket, mivel külön csoportokban szerepelünk a bajnokságban, negyeddöntőbeli riválisunkról, Resicabányáról csak annyit tudunk, hogy a rangsor élén áll – fejtette ki érdeklődésünkre Gazda József, a KSE edzője.

Az U19-es bajnokságban egy héttel ezelőtt lezajlott háromszéki rangadó fordulatos és izgalmas játékot hozott a házigazda Sepsi FC és a vendég KSE között, a mérkőzés 4-4-es végeredménnyel és igazságos pontosztozkodással zárult. Gólszerzők: Czintos, Incze, Ghinea, Veres, illetve Albu 3, Gáll.

Szombaton újabb bajnokit játszottak le csapataink, az éllovas kézdivásárhelyiek magabiztos sikert arattak idegenben, a Brassói Blue Angel ellenében. Niczuly 3, Albu 2, Gáll 2 és Gajdó T. 2 találata kellett a magabiztos győzelemhez.

A Sepsi FC hazai környezetben ikszelt le a Brassói Colţeával, Farkas Attila tanítványai az utolsó perc letelte előtt még 6-4-re vezettek, ám kigyűlt a csapathibájuk, a vendégek kiegyenlítettek, 6-6 lett a vége. Incze 2, Czintos, Bartos, Veres és Bedőházi volt eredményes.

A nyolcas döntő tervezett programja: március 27., hétfő, negyeddöntők: 15 órától Internazionale Traian Vaslui – Brassói Colţea (1. mérkőzés), 16.45-től Jászvásári Poli – Bodzavásári Viitorul (2. mérkőzés), 18.30-tól Kézdivásárhelyi SE – Resicabányai Munkás (3. mérkőzés), 20.15-től FK Székelyudvarhely – Temesvári Informatika (4. mérkőzés).

Március 28., kedd, elődöntők: 17 órától: A2 – A4, 19 órától: A1 – A3. Március 29., szerda, 18 órától: döntő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük