Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az MTK lett a legeredményesebb klub

Az MTK lett a legeredményesebb klub Sport

Február 23–24-én Pozsonyban rendezték meg a 29. Szlovák Grand Prix nemzetközi karate versenyt, amelyen 23 ország több mint 2000 sportolója méretkezett meg. A kiírás a chilei világbajnokságra való kvalifikációs versenysorozat második állomása is volt egyben, amely nem hagyta remény nélkül a sepsiszentgyörgyieket sem.

Hirdetés
Hirdetés

A színvonalas eseményen a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC 15 versenyzőjét indította, akik az MTK Budapest színeiben léptek tatamira.

Szombaton a 14 év felettiek mérettettek meg, ahol Baló Hunor (kadét, -57 kg) négy küzdelemmel a 7. helyen végzett. Bartos Norbert (kadét, +70 kg) első két meccsét fölényesen hozta, majd a döntőbe jutásért a későbbi győztes szlovák favorit állította meg. Ily módon, Norbert vigasz­ágon folytathatta, és cseh ellenfelét legyőzve állhatott fel a dobogó 3. fokára. A karatéka eredményével pontot szerzett a kvalifikációs pontlistán, és egy lépéssel közelebb került a világbajnoki részvételhez.

Vasárnap a 12–13 éves korosztályban induló Siklódi Máté (-55 kg) bronzérmet nyert, míg Bernád Vivien (-40 kg) a 10–11 éveseknél cseh sportolóval döntőzhetett, és ezüstérmet szerzett.

A sepsiszentgyörgyiek legeredményesebbjének Török Panka bizonyult (10–11 éves, -30 kg), aki négy győztes meccset követően aranyéremmel zárhatta a napot. Vass Hunor tanítványai tehát 1–1 arany- és ezüstéremmel, illetve 2 bronzéremmel gazdagodtak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük