Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az első győzelmükre hajtanak

Az első győzelmükre hajtanak Sport

A Kolozsvári CFR-től elszenvedett egygólos vereség után ismét hazai környezetben játszik bajnokit a Sepsi OSK, szombaton délben az Astra Giurgiut látja vendégül az élvonalbeli pontvadászat 18. fordulójában. A Craiova elleni döntetlen és a CFR elleni kudarc után a piros-fehérek szeretnék idei első győzelmüket elkönyvelni a gyurgyevóiakkal szemben. A Székely Légió különleges meglepetéssel készül a meccsre.

A Sepsi OSK ezúttal is Ilyés Róbert irányítása alatt rohamozza az ellenfél kapuját, a 46 éves, csíkszeredai szakember nehéz összecsapásra számít.
– Jóval nehezebb mérkőzésre számítok, mint a Kolozsvár ellen, azért, mert jól ismerjük Eugen Neagoe edzői stílusát, az általa felkészített csapatok nagyon szervezetten védekeznek. Kiváló szakember, az Astra pedig egyre jobban játszik, nehéz lesz feltörni a védelmüket, erre kell megoldásokat találnunk. Fontos lenne, hogy gyorsan betaláljunk, mert az idő teltével egyre nehezebb dolgunk lesz. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az ellenfél eredményesen kontrázik, nem szabad lehetőséget adnunk nekik erre – vélekedett a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Ilyés Róbert másodedző, aki a koronavírusos Leo Grozavut helyettesíti.

Hirdetés
Hirdetés

A negyedik helyen álló Sepsi OSK-t és a 12. Astrát tizenegy pont választja el egymástól. A két együttes eddig kilenc alkalommal mérkőzött meg egymással, a Sepsi OSK egyszer, az Astra négyszer tudott győzedelmeskedni, emellett négy alkalommal egyeztek ki a döntetlenben, legutóbb épp a szeptemberi odavágón (2–2).
Ilyés Róbert nem rejtette véka alá, hogy a téli időjárási körülmények közepette nehéz előkészíteni a mérkőzéseket, egész héten műfüves pályán edzettek, de az is igaz, hogy a többi csapat is ugyanilyen nehézségekkel küzd a januári periódusban. Azt üzente a szurkolóknak, legyenek türelmesek, és tartsanak ki kedvenceik mellett, nagyon nehéz nélkülük játszani, de bízik benne, hogy júniusban már a részvételükkel avathatják fel az új stadiont.

A vérbeli szurkolók kitartanak a csapat mellett, a leleményes Székely Légió furfangos ötletet eszelt ki a lelátó „benépesítésére”: hóemberépítésbe fogtak! „A jelenlegi helyzetben, ha személyesen nem is lehetünk ott a stadionban, azért meg tudjuk mutatni, hogy vagyunk, és hogy kitartunk a csapat mellett! Ezért, gyertek, töltsük meg a lelátót hóemberekkel! A Székely Légió megkér mindenkit, hogy pénteken, amikor ráér, menjen ki a stadionba és építsen egy hóembert, amelyet helyezzen el a lelátóra. Reményeink szerint alapanyag lesz bőven, nem számít, ha kicsi, ha nagy, ha csámpás, ha kövér, ha sovány, csak hóember legyen. A hóembereket öltöztessük fel sállal, szalaggal, a lényeg, hogy piros-fehér legyen. Ezeket a stadion főtribünjének kivételével bármelyik szektorba el lehet helyezni” – áll a felhívásban.

Labdarúgó 1. Liga, a 18. forduló programja: ma 17 órától Chindia–Clinceni, 20 órától FCSB–Voluntari; szombaton 12.30-tól Sepsi OSK–Astra, 14.45-től Aradi UTA–FC Argeș, 21 órától Craio­va–Viitorul; vasárnap 18 órától Medgyes–Jászvásár, 20 órától Botoșani–Dinamo; hétfőn 20.30-tól Hermannstadt–Kolozsvár. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük